Wieghorst wordt trainer

viki meeuwis
| 0 reacties
Wieghorst wordt trainer
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De 35-jarige Morten Wieghorst wordt de nieuwe trainer van FC Nordsjælland. Dit seizoen was hij nog aan de slag als assistent-trainer bij FCN. Het zal de eerste echte trainersjob zijn voor Wieghorst, die een contract voor drie jaar tekende. De voormalige Deense international is blij met de kans die het bestuur hem geeft maar beseft dat het niet makkelijk zal zijn.  â€Ik maak me er geen illusies over, ik weet dat ik nog veel te leren heb maar deze kans kon ik niet laten liggen, het is een uitdaging ”, aldus Wieghorst. 
Ook aanvoerder Tommy Olsen is tevreden met de keuze van het bestuur. Het gebrek aan ervaring als hoofdtrainer wordt volgens hem opgevangen door de jarenlange routine die Wieghorst opbouwde als speler in het buitenland en bij de nationale ploeg. ”Als assistent-trainer toonde hij discipline en motivatie en dat kon hij uitstekend op de spelersgroep overbrengen”, aldus Olsen.

Eerder werd al gespeculeerd of zijn rol van hoofdtrainer ingevuld zou worden naar Engels model, dus als manager, waarbij hij zowel voor de trainingen, contractonderhandelingen en aankoopbeleid zou instaan. Clubdirecteur Allan K. Pedersen liet op de persconferentie donderdag weten dat dit dus niet het geval zou zijn.
 
Wieghorst speelde in zijn actieve carrière onder andere bij Brøndby, Celtic Glasgow en Dundee FC en verzamelde hij 30 caps voor de nationale ploeg waarvoor hij drie keer scoorde. In 2003 werd hij nog gekozen tot de beste speler van Denemarken.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Superliga

Nieuwste reacties