"We zijn nog geen kampioen"

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
"We zijn nog geen kampioen"
Foto: © SC

Anderlecht won vrijdagavond met 2-0 van Standard in wat mogelijk een cruciaal duel om de titel was. Na de wedstrijd waren de Anderlecht-spelers erg gelukkig met de winst, terwijl de elf van Standard uiteraard erg teleurgesteld waren.

"We hebben een heel goede zaak gedaan. We komen aan de leiding en hebben alles terug in handen. Als we het nu niet afmaken, verdienen we het niet", aldus Bart Goor na de wedstrijd tegenover Het Laatste Nieuws. "Nu moeten we winnen in Gent. We hebben te veel punten laten liggen waar dat niet mocht. Was dat niet gebeurd, hadden we vanavond misschien kampioen kunnen spelen tegen Standard."

Ook kapitein Pär Zetterberg was dolgelukkig. De Zweed miste wel een penalty na amper vijf minuten spelen: "Jammer van die penalty, die was heel slecht genomen. Ik was nog niet voldoende opgewarmd en trapte slecht. In de tweede helft heb ik gelukkig wraak genomen met een geweldige vrije trap. Vroeger trainde ik daar vaak op, nu is dat iets verminderd. Mijn laatste twee wedstrijden komen eraan, dus het zou te gek zijn om daar nu nog veel energie in te steken."

Standard-kapitein Eric Deflandre was uiteraard minder gelukkig: "We hebben niet veel kansen gecreëerd. Drie of vier maar, dat is te weinig voor Standard. De weinige kansen die zij gecreëerd hebben, werden wel succesvol afgerond. Die efficiëntie was vanavond het verschil. Paars-wit heeft vandaag een gooi naar de titel gedaan, maar we zijn nog niet afgeschreven. Mathematisch is de titel nog mogelijk. We zullen er dan ook alles aan doen om in de laatste twee wedstrijden de zege te pakken." [TH]

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties