'Fassotte gokte op eigen wedstrijden'

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
'Fassotte gokte op eigen wedstrijden'
Foto: © SC

Na Het Laatste Nieuws en Humo heeft ook de VRT-sportredactie het Lierse-dossier van de Belgische voetbalbond kunnen inkijken. De openbare omroep kwam zo enkele nieuwe feiten te weten over de gokfraude in de Belgische competitie.

De belangrijkste ontdekking is het feit dat ex-Lierse-speler Laurent Fassotte op eigen wedstrijden gegokt heeft. Fassotte bekende dat tegenover het bondsparket. Hij zou via het internet met zijn visa-kaart op verscheidene wedstrijden van Lierse gegokt hebben.

Fassotte is er ook van overtuigd dat doelman Yves Van der Straeten deel uitmaakte van het complot. "Yves nam geld aan", aldus Fassotte. "Ik weet niet wat gebeurde tussen Put, Deman en Van der Straeten. We stelden ons wel vragen bij z'n blessures. Hij nam geld aan, maar speelde niet mee wanneer we moesten verliezen." 

Ook Deman wordt opnieuw vermeld in het dossier. De spijtoptant zou zelfs na de bedreigingen contact hebben gehouden met gokchinees Zheyun Ye. De ex-hulptrainer van Lierse haalde na de met 7-0 gewonnen partij tegen La Louvière geld op om het te verdelen onder zijn spelers. Onder meer Archie Thompson en Ninoslav Milenkovic kregen volgens het dossier een deel van de buit.

Begin mei komt het dossier voor en worden er eventuele schorsingen uitgesproken.    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties