Analyse Mechelen een stap dichter bij behoud

Joeri De Ren
| 0 reacties
Mechelen een stap dichter bij behoud
Foto: © SC

Waasland is alvast een van de grote verliezers van dit weekend. KV Mechelen deed wat het moest doen om de degradatie te ontlopen.  

Reeds na drie minuten opende Masina de score en nog geen tien minuten later trof de spits de staak.  Net na het uur leidt een fout op de spits tot en strafschop waardoor Mechelen de voorsprong kon verdubbelen via De Pauw.  Waasland speelde een bleke partij en kwam er weinig tot niet aan te pas.  Hierdoor krijgt KVK morgen alle kans om voluit voor de derde periode te gaan.  Ook de ganse reeks achtervolgers op beide ploegen kunnen een goede zaak doen.  Mechelen van zijn kant keek vooral uit ondertussen naar de uitslag van de partij tussen Dessel en Union. 

Dessel diende thuis te winnen van Union wou het zichzelf richting redding duwen.  Het moest echter echter de duimen leggen tegen Union dat hierdoor met nog twee wedstrijden voor de boeg nog steeds het lot in eigen handen heeft.  Mechelen is vooral blij met deze uitslag en ziet zichzelf nu een heel eind uitlopen op Dessel.  Normaal heeft het nu genoeg aan de “punten” in de eindberekening van het klassement dat het de laatste dag tegen KBHZ nog pakt. 
 
Tenslotte speelde Tubeke gelijk tegen Virton.  Door het scoreloze gelijkspel kan Virton nu wel met zekerheid de derde perode uit het hoofd zetten – als ze er ooit al van durven dromen hadden.  Virton is zelfs nog steeds niet zeker van de redding, al hebben ze alles in eigen hand en is de kans dat ze alsnog 16e eindigen nu wel zeer klein geworden. 
 
De laatste partij was die tussen degradant SK Deinze en KV Oostende.  De kustploeg wist deze met 2-0 te winnen en bevestigde hiermee nogmaals dat hun uitreputatie beter is dan hun thuisreputatie.       
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties