Analyse Meerhout alleen leider, Olen degradeert

Eddy Leysen
| 0 reacties
Meerhout alleen leider, Olen degradeert
Foto: © SC

In bevordering C blijft de spanning ook op twee speeldagen van het einde behouden. Enkel het financieel geplaagde Olen weet met zekerheid dat het naar provinciale zal degraderen. De strijd om de titel is nog open want nog drie clubs komen in aanmerking.

Toch lijkt Verbroedering Meerhout goed op weg naar derde klasse en mits een gelukje kan het volgende week de titel nemen. De club van topschutter Kevin Oris was een maatje te groot voor Thes Sport uit Tessenderlo. Het werd 0-2. Medeleider Lyra beet in het zand bij SK Heist en bleef steken op een scoreloos gelijkspel. Veldwezelt knoopte weer aan met de overwinning en komt naast Lyra op de tweede plaats, op twee punten dus van leider Meerhout.

Slachtoffer van de Veldwezeltse overwinning was Patro Maasmechelen-Eisden, de club van trainer Nico Claesen. Zij zakken door de 3-1-nederlaag naar de 13de plaats, die het spelen van een barragewedstrijd met zich meebrengt en zien Hoogstraten over zich heen wippen. Hoogstraten gaf AC Olen een pandoering, het werd 0-7. Olen degradeert met zekerheid naar provinciale. Nog altijd in strijd om het behoud, al wordt het week na week moeilijker, is Lichtaart. De club telt één puntje minder dan Eisden en drie minder dan Hoogstraten na 3-2-verlies bij Zwarte Leeuw. Hekkensluiter Hedera Millen heeft nog een waterkansje op het behoud, de Limburgers wonnen verrassend bij hun vierde geklasseerde provinciegenoten uit Berkenbos (0-2). Aarschot lijkt zich te redden na winst in de slotfase bij tweede periodekampioen Mol-Wezel (1-2).

De kijkers in de wedstrijd tussen Bree en Spouwen-Mopertingen werden getrakteerd op vijf doelpunten. De Zuid-Limburgse fusieclub haalde het nipt met 2-3 maar beide clubs hadden niets te winnen of te verliezen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga C

Nieuwste reacties