Ferrera: "Derde plek is het belangrijkste"

Anthony Van der Planken

Club Brugge won zondagavond moeizaam, maar al bij al verdiend van stadsrivaal Cercle Brugge. Na de wedstrijd deden beide trainers hun relaas over de wedstrijd.

Club-trainer Emilio Ferrera was uiteraard gelukkig met het resultaat: "Club speelde matig vóór de rust en goed erna. We zijn direct op zoek gegaan naar dat eerste doelpunt, maar moesten er iets meer dan een uur op wachten. Zoals steeds werkte dat doelpunt bevrijdend voor de groep. Want plots begonnen we beter te voetballen, met meer vertrouwen ook."

Harm Van Veldhoven, trainer van Cercle, gaf op clubbrugge.be ook zijn mening: "Cercle startte slecht aan de match. Na pakweg 20 minuten slaagden we erin het evenwicht te herstellen. In het laatste kwartier van de eerste helft staken we een paar keer gevaarlijk de neus aan het venster, maar Stijnen stond alert te keepen. In het begin van de tweede helft kwamen we weer onder druk. Toch creëerden we via Pinas de beste kans in deze voor ons moeilijke periode. En dan viel die goal na een dubieuze fase waarbij een Clubspeler op de grond links en rechts naar de bal trapte. Uit de kluts raakt die bal dan bij Balaban die scoort. De laatste 20 minuten acteerde Club dan wel beter. Het won tenslotte met 2-0 maar had de match evengoed kunnen verliezen. Net zoals ze tegen Zulte en op La Louvière punten hadden kunnen laten liggen."

Tot slot: gelooft Ferrera nog in de tweede plaats? "Laat ons niet dromen en eerst die derde stek veilig stellen."