Verheyen staat voor laatste uitwedstrijd

Thomas Dubois
| 0 reacties
Verheyen staat voor laatste uitwedstrijd
Foto: © SC

Zondagnamiddag speelt Club Brugge op ’t Kiel tegen Germinal Beerschot. Dat wordt meteen de laatste officiële uitwedstrijd van Gert Verheyen. Volgende week stopt hij er immers mee als profvoetballer en wordt hij beloftentrainer bij Club Brugge. Verheyen is altijd al een omstreden figuur geweest op het veld en zal dat blijven. In uitwedstrijden rolt de haat jegens hem vaak van de tribune. “Zo is dat. Helaas. Voor eigen publiek, in een vol stadion dat jou aanmoedigt, is het toch plezanter”, aldus Verheyen in Het Laatste Nieuws.
 
Al heeft Verheyen geluk dat men bij Germinal Beerschot eerder voor de humor kiest. Zo zal de vervormde versie van de André Van Duin-klassieker met het paard en de gang ook nu meermaals vanuit de tribunes galmen. Voor de aftrap was men bij de supporters van plan om twee mensen in paardenpak het veld op te sturen met bloemen voor zijn carrière maar dat stuitte op een nee van bovenaf. Dan maar het hoefgeluid met de kokosnoten.
 
Gert Verheyen is blij dat hij binnenkort kan stoppen. â€œNa achttien jaar profleven, en zo kort voor het einde, ga ik zelfs nog iedere dag met volle goesting trainen. Maar de fysieke en mentale belasting van het profvoetbal, is zo enorm dat het echte plezier ontbreekt.” 

Voor de wedstrijd tegen Germinal Beerschot zit trainer Ferrera met een probleem, Verheyen staat met twee gele kaarten dicht bij een schorsing, wat zou betekenen dat hij z’n eigen afscheidswedstrijd moet missen. Dus kan Ferrera kiezen om hem te sparen, maar met het wegvallen van de geschorste De Cock en eventueel Clement heeft de ploeg ervaring nodig. Een dilemma dus voor de Club-coach. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties