Slotdag met veel vraagtekens

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Slotdag met veel vraagtekens
Foto: © SC

Dat de competitie in Vierde A dit seizoen spannend was zal niemand durven ontkennen. Daar was het gewriemel aan de top tussen SV Oudenaarde en VG Oostende en het ellebogenwerk van clubs die nog kans maken in de topvijf te eindigen. Een spanning die zondag a.s. ongetwijfeld naar een climax stijgt want om kwart voor vijf wordt het geheim prijsgegeven wie kampioen wordt, wie de barrage  speelt  en wie uiteindelijk met gebogen hoofd naar het provinciale voetbal degradeert.
 
Leider Oudenaarde ontvangt Diksmuide en dat wordt normaliter geen sinecure. De club uit de Brouwerstede staat op drie punten van de titel. Bij verlies en winst van Oostende wordt de kustploeg kampioen. Enkel en alleen als Oudenaarde wint pakken ze de titel en stijgen ze naar 3de nationale.
 
VG Oostende kijkt in een laatste West-Vlaamse derby WS Lauwe in de ogen. Dat Lauwe niet meer de ploeg is van tijdens de heenronde staat vast. Voor de kustploeg staat echter teveel op het spel want winst is noodzakelijk en puntenverlies van Oudenaarde om kampioen te worden. Markante vaststelling: als één van beide de titel niet pakt kunnen ze nog in de eindronde een ticket veroveren richting derde klasse.
 
Met Diksmuide werd al een ploeg genoemd die zijn topvijfplaats wil vasthouden. Dat is ook het geval voor URS Centre dat al wekenlang op die derde plaats prijkt. Met het bezoek van Rumbeke krijgt de Henegouwse thuisploeg een tegenstander voor de voeten geschoven die bij verlies wel eens naar een barrage kan worden verwezen. Dus ook in dit duel zullen de zenuwen gespannen staan.
 
Dat komt vooral omdat Eendracht Aalter na zijn indrukwekkende remonte op die 13de plaats (barrageplaats) staat. Aalter speelt zondagnamiddag bovendien een Oost-Vlaamse derby tegen Evergem dat niets meer te winnen of te verliezen heeft in de optiek van de degradatie. Dat kan voor de thuisploeg een voordeel zijn om in geval van Rumbeekse verlies  en eigen winst alsnog de degradatie en barrage te ontlopen.
 
Sint Eloois-Winkel kan overigens op die spannende slotdag in het beste geval de derde plaats van Centre inpalmen. Voorwaarde: winnen tegen Zottegem en rekenen dat Centre verliest of gelijk speelt. In dat laatste geval finisht Winkel op de derde plaats met gelijke punten maar met één wedstrijd meer gewonnen.
 
Wevelgem City, geparkeerd op een zesde plaats, heeft trouwens ook nog een kans in die topvijf te duiken. Met de komst van het veroordeelde WIK Eine moet City die gelegenheid grijpen door winst te boeken en  hopen dat Diksmuide bij Oudenaarde uiteindelijk de vlag strijkt.
 
Even belangrijk is wat Oostnieuwkerke er van terecht brengt in het duel tegen Peruwelz. De West-Vlaamse thuisploeg heeft zijn afdalingslot echter niet meer in handen wan bij eventuele winst zal het verdict op Aalter beslissen wie vooralsnog mag laveren richting barrage.
 
En tenslotte krijgt Gent-Zeehaven de gemakkelijkste opdracht met de komst van het moedige en jonge Gistel dat straks in het provinciale voetbal kan bouwen aan een nieuwe toekomst. De Gentse ratjes kunnen wellicht hun aanhang bedanken met mooi voetbal en een ruime zege.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties