Pleegde Juventus fraude?

K M
| 0 reacties
Pleegde Juventus fraude?
Foto: © SC

Juventus Turijn staat op het punt om dit seizoen nog maar eens een landstitel binnen te halen. De vraag is echter of dit altijd allemaal volgens het boekje is gebeurd. De Italiaanse voetbalbond is alvast een onderzoek gestart om na te gaan of er gefraudeerd is bij de toekenning van de scheidsrechters voor de wedstrijden van Juve.
 
Zowel in de Gazzetto Dello Sport als in de Corriere della Serra valt immers te lezen dat de technische directeur van Juve, Luciano Moggi, scheidsrechters zou besteld hebben via Pierluigi Pairetto, een ex-lid van de scheidsrechterscommissie van zowel Italië als de Uefa. Beide kranten baseren zich op telefoongesprekken tussen het duo waarin Moggi de naam van de scheidsrechter doorgaf die hij wenste. Dit niet alleen in Italië, maar ook voor wedstrijden in de Champions League.

De telefoongesprekken dateren uit 2004 toen Pairetto nog effectief lid was van de commissies. Moggi zou een scheidsrechter besteld hebben voor de vriendschappelijke wedstrijden tegen Messina en AC Milan en voor de voorronde-wedstrijd van de Champions League tegen Djurgardens.

Moggi wenste onder hem mom van de in stand zijnde persstop niet te reageren. Pairetto deed dat wel: "Het is bedroevend om dingen te lezen die een andere versie van de waarheid geven. Mijn vertrouwen kan echter door dit niet in vraag gesteld worden. Over de jaren heen ben ik veel in contact geweest met verantwoordelijken van clubs. Ik heb altijd het werk van de scheidsrechters verdedigd."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties