Valverde wordt nieuwe trainer van Espanyol

Dave Sentobin
| 0 reacties
Valverde wordt nieuwe trainer van Espanyol
Foto: © SC

Ernesto Valverde ondertekende vandaag een contract voor het komende seizoen om trainer te worden van RCD Espanyol. Paco Herrera wordt de nieuwe sportieve directeur van de Catalaanse club. Beiden worden pas volgende week aan de pers voorgesteld. Eerder was al de ex-voorzitter van de Spaanse voetbalbond, Pedro Tomás, aan het bestuur van de club toegevoegd.
 
Valverde en Herrera vullen de lege plaatsen van respectievelijk Miguel Angel Lotina en Cristóbal Parralo op. Lotina behaalde de voorbije twee seizoenen telkens Uefa-voetbal. Dit seizoen won hij zelfs de Spaanse beker. Het is voorlopig nog niet duidelijk voor hoe lang beiden getekend hebben. Tomás daarentegen tekende voor drie jaar met een optie voor nog een extra jaar.
 
Valverde was eerder al trainer van Athletic de Bilbao en speelde 18 jaar geleden nog voor de periquitos. Als speler bereikte hij met de Catalaanse club de finale van de Uefa-beker die Espanyol verloor van Bayer Leverkussen na strafschoppen. Valverde was twee seizoenen actief als hoofdcoach van het Baskische Athletic. In het eerste seizoen dwong hij Europees voetbal af en in die Europese campagne behaalde hij de zestiende finales met de Baskische club.
 
Herrera komt over van Liverpool waar hij scout was voor Rafael Benítez. Hij neemt de plaats in van ontslagnemend sportief directeur Parralo. Herrera keert terug naar Spanje waar hij eerder al trainer was van Badajoz, Numancia, Mérida, Albacete, Polideportivo Ejido en Recreativo de Huelva.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties