Nederland wint EK voor beloften

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Nederland wint EK voor beloften
Foto: © SC

Nederland heeft het EK voor beloften winnend afgesloten. Jong Oranje klopte in de finale Oekraïne met 3-0. Klaas-Jan Huntelaar was de held van de avond.

Oranjes weg naar de finale was er één vol strubbelingen. Nederland had heel wat problemen in de groepsfase en verloor zelfs de openingswedstrijd tegen Oekraïne. Toch geraakte het uiteindelijk door de poules en wist het zich na winst tegen Frankrijk te plaatsen voor de finale. Het toeval wilde dat Nederland daar Oekraïne -dat België in de voorrondes op erg gelukkige wijze uitschakelde- opnieuw ontmoette.

En dit keer slaagden de Nederlanders er wel in om Oekraïne opzij te zetten. Klaas-Jan Huntelaar -die tot iedereens onsteltenis niet meemag naar het WK- was de held van de avond. Hij bracht Oranje met twee doelpunten nog voor de rust op een veilige 2-0 voorsprong, al was de tweede treffer er wel eentje vanop de penaltystip. 

De tweede helft leek lange tijd een maat voor niets, pas in blessuretijd kon Hofs de score aandikken tot 3-0. Ondertussen speelde Oekraïne nog maar met tien man, want Romanchuk was eerder al met rood van het veld gestuurd.

Oranje wint zo het EK voor beloften in Portugal. Een klein feestje in Nederland zo vlak voor het grote WK, dat vrijdag van start gaat.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties