WK2006: Brazilië, de topfavoriet

Luc Goderis
| 0 reacties
WK2006: Brazilië, de topfavoriet
Foto: © SC

Titelverdediger Brazilië is ongetwijfeld de topfavoriet op het WK. Brazilië, winnaar van de Confederations Cup heeft slechts één grote tegenstander op het WK, zichzelf. De regerende wereldkampioen bereikte vrij makkelijk de eindstrijd. In de Zuid-Amerikaanse poule eindigde het eerste voor Argentinië met 34 punten. Brazilië won negen wedstrijden, speelde zeven keer gelijk en verloor slechts twee keer.

Vier jaar geleden werd Brazilië in Japan en Zuid-Korea voor de vijfde keer wereldkampioen. Het versloeg in de finale Duitsland met 2-0, met twee doelpunten van Ronaldo. Vier jaar eerder haalde Brazilië ook de finale, maar toen moest het de duimen leggen voor gastland Frankrijk. Sinds 1950 is Brazilië aanwezig op elk wereldkampioenschap. Brazilië staat momenteel ook op nummer één in de Fifa-ranking.

Zeker bij Brazilië is het heel moeilijk om er één specifieke sterspeler uit te halen. De ploeg bestaat immers uitsluitend uit sterren, spelers die stuk voor stuk voor de beste ploegen in de wereld spelen. Toch steekt er eentje bovenuit. Ronaldinho is de beste voetballer van het moment. Hij kwam via het Franse PSG bij Barcelona terecht. Ronaldinho boezemt iedere tegenstander angst in, met z’n geniale bewegingen kan hij makkelijk twee, drie of vier man passeren. Hij koppelt een geniale techniek aan heel veel inzet. Ondanks z’n klasse blijft hij een teamspeler en Ronaldinho is dan ook een streling voor het oog.

In de buurt van Ronaldinho loopt ook ene Robinho. Hij staat momenteel in de spits bij Real Madrid en geldt als hét talent van de toekomst. Dit seizoen kon hij bij ‘los galácticos’ niet echt overtuigen, maar hij is en blijft, net zoals Ronaldo, z’n spitsbroeder bij Real, top. Naast Ronaldinho, Robinho en Ronaldo telt Brazilië nog tal van grote namen : Kaká, Roberto Carlos, Dida, Baptista, Fred en Gilberto Silva zijn er maar enkelen. Bondscoach Parreira krijgt de loodzware taak om uit een grote groep klassespelers de beste te selecteren en mee te nemen naar het WK in Duitsland.

Brazilië is de te kloppen ploeg op het wereldkampioenschap. Het zit in een groep met Kroatië, Australië en Japan. Het land kan rekenen op een gouden middenveld en een aanval waar geen enkel land aan kan tippen. Verdedigend durft het echter al eens misgaan en daar ligt net de zwakte van dit elftal. De ploeg die de Braziliaanse verdediging kan ontwrichten maakt dan ook een grote kans om wereldkampioen te worden. Het valt voor Brazilië ook af te wachten of de spelers het lange seizoen goed verteren.

Onze prognose : Brazilië is de gedoodverfde topfavoriet en wie hén klopt wordt waarschijnlijk wereldkampioen.  Finalist.

Auteur : Thomas D.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties