Lusteloos Frankrijk gelijk tegen Zwitsers

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Lusteloos Frankrijk gelijk tegen Zwitsers
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na een matte wedstrijd verdeelden Frankrijk en Zwitserland in Stuttgart de punten. Zwitserland kreeg de beste mogelijkheden, maar slaagde er niet in om Fabien Barthez te verschalken. Terwijl de spelers op het veld het lieten afweten, eigende scheidsrechter Ivanov zichzelf een hoofdrol toe. De Rus deelde kwistig, voor het grote deel discutabele, gele kaarten uit.
 
Tranquilo Barnetta kwam voor de rust het dichtste bij een doelpunt, maar het jonge talent zag zijn vrije trap tegen de paal. Alexander Frei, spelend in Frankrijk, slaagde er niet in om de rebound binnen te tikken. Een zwalpend Frans schip, zonder enige lijn in hun spel, kon daar alleen een schot van Franck Ribery  tegenover stellen. Frankrijk claimde nog een strafschop na handspel. Ivanov weigerde echter de bal op de stip te leggen.
 
De tweede helft bracht weinig verbetering in het spel en bleef Zwitserland de meest dreigende ploeg. De ingevallen Gygax zag zijn kopbal echter gekeerd door Barthez. In de slotfase waren beide ploegen nog dicht bij de winnende treffer. Vikash Dhorasoo’s afstandschot hobbelde net naast het doel van Zuberbuehler, die enkele minuten eerder knullig onder een bal door ging. Gelukkig reageerde zijn verdedigers wel alert. In de allerlaatste minuut kreeg Frei nog een reuzekans, maar hij bokste de bal met de hand naast. Een actie die door ploegmaat Djourou, die de bal anders vrij kon inkoppen, niet gesmaakt werd.

Zo staat Zuid-Korea aan de leiding na één speeldag, Zwitserland en Frankrijk hebben één punt.
        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties