Nederland plaatst zich voor tweede ronde

Ronny anthonis
| 0 reacties
Nederland plaatst zich voor tweede ronde
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nederland verzekerde zich vrijdag tegen Ivoorkust van een plaats in de tweede ronde. Veel grote kansen vielen er niet te noteren maar de wedstrijd getuigde van veel inzet, vooral langs Ivoriaanse kant want een zege was nodig.

 

Nederland begon het best aan de partij met enkele halve kansen. Het eerste echte wapenfeit van de partij kwam er na ongeveer tien minuten. Van Bronckhorst ging aan het truitje van Eboué trekken in de zestien maar scheids Ruiz zag er geen graten in. Net op het moment dat Ivoorkust beter in de wedstrijd kwam, met onder meer een goed schot van Arouna Koné, scoorde Van Persie aan de overkant. Zijn vrije trap week af en liet daardoor de Ivoriaanse doelman kansloos. Nederland domineerde vanaf dan en een herboren Ruud Van Nistelrooy kon de score verdubbelen. De Ivorianen schoten wakker en kwamen weer beter in de wedstrijd, Bakary Kone stelde een orgelpunt aan de aanvalsgolf. Eerst knalde Zokora nog op de lat, maar enkele minuten later wist Kone alsnog het aansluitingsdoelpunt te maken na een mooie individuele actie. De rust was in zicht en beide ploegen mochten zich opmaken voor een best genietbare tweede helft.

 

De start van de tweede helft was veelbelovend. Arouna Koné kreeg meteen de eerste kans maar koos overhaast voor het schot in plaats van een pass te geven. Het enige wat Nederland daar tegenover kon stellen was een schotje van Van Nistelrooy. Daarna was het enkel Ivoorkust dat de klok sloeg, Nederland plooide terug en speculeerde op de counter. Op het einde van de tweede helft was Nederland nergens meer te bespeuren, daar konden ook de ingevallen Van Der Vaart en Landzaat niets aan veranderen. Ook zij moesten lijdzaam toekijken hoe de Ivorianen naar voren stormden weliswaar zonder echt grote kansen te creëren. De Afrikanen moesten winnen dus werden Yapi Yapo en Aruna Dindane ingebracht om extra aanvallende impulsen te brengen. Het gevaarlijkste wapenfeit kwam er nog via Didier Drogba met een slimme kopbal, Van Persie kon de bal met de borst van de lijn keren.

 

Ondanks de grote dreiging die uitging van de Ivorianen en de vele halve kansjes werd de partij beslist in het voordeel van de Nederlanders. Oranje plaatst zich met deze gevleide zege ook voor de tweede ronde en mag volgende week strijden met Argentinië voor de eerste plaats in de groep. Een gelijkspel had billijk geweest maar de Ivorianen zagen met het verlies ook alle kansen in het water vallen. De Afrikanen zijn uitgeschakeld, voor Didier Drogba zit het WK er nu al op, hij pakte een tweede gele kaart. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties