Kroatië en Japan op zoek naar eerste zege

Luc Goderis
| 0 reacties
Kroatië en Japan op zoek naar eerste zege
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondagnamiddag spelen Kroatië en Japan in Nürnberg tegen elkaar op de tweede speeldag in groep F.  De Kroaten verloren, met het kleinste verschil, hun eerste wedstrijd tegen Brazilië, maar op meer hadden ze voor aanvang van de wedstrijd niet gehoopt.  Hun WK start dus pas tegen Japan, dat de eerste wedstrijd met 3-1 verloor van Australië.

Ondanks de nederlaag putten de Kroaten toch moed uit hun goede prestatie.  Bondscoach Zlatko Kranjcar beslist pas zaterdag of hij kapitein Niko Kovac, die tegen Brazilië zijn ribben kneusde, zal inzetten.  Aanvaller Ivica Olic is mogelijk ook afwezig.
De drie "Bruggelingen" Tomislav Butina, Ivan Leko en Bosko Balaban beginnen weer op de bank.  De broertjes Kovac en Igor Tudor keken tijdens de eerste wedstrijd tegen geel aan en moeten dus oppassen.

Bondscoach Zico speelt zondag waarschijnlijk met een 4-4-2.  Hiermee hoopt de Braziliaan zijn verdediging wat te stabiliseren.  Verdediger Akira Kaji is hersteld en vervangt Yuichi KomanoTsuneyasu Miyamoto, Teruyuki Moniwa en Naohiro Takahara moeten uitkijken voor een tweede gele kaart.

Scheidsrechter Frank De Bleeckere leidt samen met zijn assistent-scheidsrechters Peter Hermans en Walter Vromans de wedstrijd.

(Luc Goderis)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties