Oekraïne wint overtuigend van Saudi-Arabië

Bart Hermans

Oekraïne heeft revanche genomen voor het zware verlies tegen Spanje. Ze wonnen in Hamburg met 4-0 tegen een zwak Saudi-Arabië. Voor de rust waren de doelpunten van Rusol en Rebrov. Na de rust was het de beurt aan Shevchenko en uitblinker Kalinichenko.

De Oekraïners begonnen het best aan de wedstrijd en konden meteen scoren. Al na drie minuten werd de hoekschop van  Kalinichenko bij de eerste paal binnengekopt door Rusol. De Oekraïners bleven komen en scoorden weer bijna via een hoekschop. Deze keer is het Shevchenko die kopte maar Dokhi kon de bal op de lijn keren. Even later gaf scheidsrechter Poll ongewild een perfecte pass die bijna leidt tot een doelpunt, gelukkig voor de ref kon Shevchenko net niet bij de bal. Even voorbij het halfuur scoorden de Oekraïners een tweede keer. Rebrov schoot van ver op doel en mede doordat de doelman uitschoof ging de bal binnen. De wedstrijd leek na de eerste helft dan ook al gespeeld want de Saudi’s stelden in die eerste helft aanvallen heel weinig voor.

De tweede helft was amper bezig en het was weer raak. Een vrije trap vanop links van Kalinichenko ging via het hoofd van Schevchenko in doel en zo werd het 3-0. Daarna gingen de Oekraïners de wedstrijd controleren en verdween het tempo uit de wedstrijd. Toch bleef Oekraïne af en toe dreigen. Een schot van Kalinichenko belandde zelfs nog op lat. Kort voor affluiten kon Shevchenko alleen doorgaan op doel , lokte zo enkele verdedigers mee en legde dan af voor Kalinichenko die de bal in doel prikte.

Oekraïne gaf in deze wedstrijd een veel betere indruk dan tegen Spanje en kan mits winst tegen Tunesië doorgaan naar de tweede ronde. Saudie-Arabië rest nog een wedstrijd tegen Spanje en voor hen zal het heel lastig worden om zich te plaatsen voor de tweede ronde.