Kiest Beenhakker voor Polen of Australië?

Dirk Pieters
| 0 reacties
Kiest Beenhakker voor Polen of Australië?
Foto: © SC

Leo Beenhakker was op dit WK één van de vele Nederlandse trainers op het grote toernooi. Beenhakker, die in het verleden coach was van Nederland, Saoudi-Arabië, Real Madrid en Ajax Amsterdam, wist zich met Trinidad & Tobago voor het eerst in de geschiedenis van het land te kwalificeren voor een Wereldbeker.  

Na de uitschakeling op het WK liep het contract van Beenhakker af en zo kan de Nederlander op zoek naar een nieuwe uitdaging. Die ligt waarschijnlijk op hem te wachten in Polen. Beenhakker is de belangrijkste kandidaat om de nieuwe bondscoach te worden.

"Beenhakker is een grote persoonlijkheid en draagt onze voorkeur weg", aldus Ryszard Czarnecki, de voorzitter van de Poolse voetbalbond. "Het enige probleem is de financiële kant van de zaak, want hij zal niet goedkoop zijn. Maar ik ben ervan overtuigd dat we sponsors zullen vinden om mee de kost te dragen."

Nog een mogelijkheid voor Beenhakker is het opvolgen van Guus Hiddink bij Australië. Ook de Aussies zijn op zoek naar een nieuwe bondscoach. Hiddink tekende een lucratief contract bij de Rusische voetbalbond waar hij het nationale team onder zijn hoede krijgt. [TH]    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties