Duitsland uiteindelijk derde op WK

Thomas Dubois
| 0 reacties
Duitsland uiteindelijk derde op WK
Foto: © SC

Het WK zit er definitief op voor gastland Duitsland. Het werd een afscheid in schoonheid, want de jongens van Klinsmann wonnen met 3-1 van Portugal. Duitsland liep eerst uit tot 3-0, pas in de slotfase kon Portugal milderen.
 
Het werd de wedstrijd van de afwezigen, want bij beide elftallen ontbraken tal van spelers. Bij Duitsland kon men onder andere niet rekenen op kapitein Ballack en Friedrich. Lehmann stond z’n plaats af aan Oliver Kahn. Portugal kon niet rekenen op Miguel en de geschorste Ricardo Carvalho. Ook Figo begon op de bank. De Duitsers begonnen het sterkst aan de wedstrijd, het schot van Kehl ging maar rakelings naast. Veel groot gevaar kan Portugal daar niet tegenover plaatsen. Een vrije trap van Deco wordt makkelijk gepakt door Kahn. Een grotere kans komt er op het kwartier wanneer Pauleta alleen op Kahn kan afgaan, deze toont echter dat hij nog niet afgeschreven is en redt.
 
De rest van de eerste helft is wat eentonig. Af en toe kan één van beide ploegen voor wat steriel gevaar zorgen. Onder andere beste jongere Podolski kon de vuisten van Ricardo enkele keren testen. Bij Portugal is en blijft Deco het gevaarlijkst voor doel. Portugal was in het tweede deel van de eerste helft iets beter dan Duitsland.
 
Pas in de tweede helft komt er verandering in de score. Na tien minuten in de tweede helft kan Schweinsteiger de Portugese goalie verschalken via een link schot dat in doel belandt. De Duitsers 1-0 voor. Er komt meteen meer vuur in de wedstrijd, eerst schiet Lahm nog naast, vervolgens is het toch raak. De voorzet van Schweinsteiger belandt via Portugal-speler Petit in doel. De adem van de jongens van Scolari lijkt wel afgesneden. Ronaldo z’n kunstjes leveren niks op en grootmeester Figo –inmiddels ingevallen- krijgt de trein niet op de rails.
 
Het wordt zelfs nog 3-0, diezelfde Schweinsteiger schiet van op afstand en scoort. Portugal kijkt tegen de zuivere efficiëntie aan van Duitsland. Te zware cijfers die nog gemilderd worden door Nuno Gomes kort voor tijd. Hij kan een voorzet van de afscheid nemende Figo in doel deviëren.
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties