Italië of opnieuw Frankrijk?

Dirk Pieters
| 0 reacties
Italië of opnieuw Frankrijk?
Foto: © SC

We hebben er lang op moeten wachten, maar zondagavond kennen we het antwoord op de vraag: Wie wordt wereldkampioen op het WK 2006 in Duitsland? Eén volledige maand heeft iedereen gewacht op deze wedstrijd. Het zijn uiteindelijk Italië en Frankrijk geworden die zullen strijden om de wereldbeker.

Als we de statistieken mogen geloven dan zal Italië met de beker gaan lopen. Het is de 33e confrontatie tussen beide landen. 17 keer wonnen de Italianen en 8 keer de Fransen. Ook het doelsaldo is duidelijk in het voordeel van Italië: 75-44. Maar waarom kan Frankrijk niet verrassen zoals in 1998?

Zondag om 20 uur wordt de aftrap gegeven in Berlijn. Het is voor de tweede keer in zes jaar dat beide landen elkaar tegenkomen in de finale van een groot toernooi. Op het EK in 2000 haalden de Fransen het in de finale van Italië, dankzij een golden goal van David Trezeguet.

Italië, dat het thuisvoordeel krijgt, speelde een uitstekend WK. Tot aan de finale kreeg de ploeg van Lippi slechts één tegendoelpunt; een eigen doelpunt van Zaccardo tegen de Verenigde Staten. Na de groepsfases waren Australië, Oekraïne en Duitsland niet opgewassen tegen de goede verdediging van de Italianen. Vooral Cannavaro, die zijn 100e wedstrijd speelt, en Buffon lieten zien in bloedvorm te zijn. Een pikant detail: Italië is al 24 internationale wedstrijden ongeslagen.

Frankrijk begon eerder matig aan het grote toernooi, maar groeide steeds meer op het WK. Na de groepsfase kregen Les Bleus Spanje, Brazilië en Portugal als tegenstander, maar ook zij slaagden er niet in Zidane en Co af te stoppen. Voor Zinédine Zidane wordt het straks mogelijk zijn afscheidswedstrijd.  

Een wedstrijd met veel spanning en een heleboel vragen. Wie krijgt het mooiste afscheid: Totti of Zidane? Wie zal opnieuw de netten doen trillen: Henry of Toni? Kan de Squadra alle frustraties van de omkooppraktijken van zich afstoten en is Frankrijk klaar om de stugge verdediging van Italië te kloppen? Zondagavond kennen we de antwoorden op al deze vragen. [AN]  

Opstellingen:

Italië: Buffon; Zambrotta, Grosso, Cannavaro, Materazzi; Gattuso, Camoranesi, Pirlo, Perrotta; Totti; Toni. 

Frankrijk: Barthez; Sagnol, Abidal, Thuram, Gallas; Makelele, Vieira, Malouda, Ribery, Zidane; Henry. 

Scheidsrechters: Horacio Elizondo (Arg)
        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties