La Louvière heeft nieuwe voorzitter

Thomas Dubois
| 0 reacties
La Louvière heeft nieuwe voorzitter
Foto: © SC

La Louvière heeft eindelijk een nieuwe voorzitter. Antonino Castagna zal vanaf nu de leiding van de club op zich nemen. Hij volgt hierbij Filippo Gaone op die sinds het seizoen 1990-1991 aan de club verbonden was. Toen speelde La Louvière nog in derde klasse. In al die jaren maakte de club de promotie mee naar tweede en even later naar eerste klasse. Vorig seizoen eindigde de club laatste in de Jupiler League, en door licentieproblemen zakt de club opnieuw naar de derde klasse.
 
Het nieuws dat Castagna de nieuwe preses van La Louvière wordt verscheen vandaag in de kranten van de groep Sud Presse. Beide heren –Castagna en Gaone- zouden een akkoord ondertekend hebben. Dat akkoord zou komende woensdag op een raad van beheer moeten bekrachtigd worden. Castagna is 44 jaar en gerant van een tankstation. In z’n verkiezing kreeg hij de steun van een hoop gepassioneerde vrienden. Z’n functie zal bestaan uit deze van voorzitter en van bevoegd medewerker. Hij zal zich niet met het sportieve bezighouden. Die functie wordt binnenkort ingevuld.
 
Er zijn volgens de krantengroep twee opties voor het trainersschap, namelijk Manu Ferrera en Patrick Thairet. Het sportieve hoogtepunt van La Louvière was de bekerwinst in 2003 gevolgd door een Europese campagne tegen Benfica.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties