Blind bondscoach van Zuid-Afrika?

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Blind bondscoach van Zuid-Afrika?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Volgens de officiële website van de Zuid-Afrikaanse club Ajax Cape Town zou de Nederlander Danny Blind een avontuur als Zuid-Afrikaans bondscoach best wel zien zitten. Een andere Nederlander, Gerard Van der Lem, zou als assistent-bondscoach aan de slag kunnen bij de gastheer van het volgende wereldkampioenschap voetbal in 2010.

Van der Lem bevestigde al aan de Zuid-Afrikaanse media dat er binnenkort onderhandelingen opgstart worden met de Zuid-Afrikaanse voetbalbond. Momenteel verkeert de Bafana Bafana in een ware voetbalcrisis. Het land kon zich niet kwalificeren voor het afgelopen WK in Duitsland, leverde een wanprestatie af op de Afrika Cup vorige winter in Egypte en bovendien verlopen de voorbereidingen voor het WK 2010 chaotisch. 

Zowel Gerard Van der Lem als Danny Blind hebben al ervaring om met Zuid-Afrikaanse spelers te werken. Bij Ajax waar Danny Blind na afloop van vorig seizoen werd ontslagen, werkte hij in het verleden met doelman Hans Vonk, middenvelder Steven Pienaar en aanvaller Benny McCarthy. [AN]

    

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties