AA Gent laat unieke kans liggen

AA Gent laat unieke kans liggen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Buffalo’s zijn er uiteindelijk niet ingeslaagd om zich te kwalificeren voor de Uefa-bekervoorronde tegen Grasshopperclub Zurich. AA Gent speelde nochtans geen onaardige wedstrijd maar vertikte het om op het beslissende moment toe te slaan. Dit ,,nieuwe’’ Gent , zonder Boussoufa en Vrancken, zoekt blijkbaar nog naar een betere samenhang zoveel is zeker. Gent stond aan de aftrap met twee nieuwkomers Azofeifa en spits Zewlakow.
 
Grasshopper startte vrij viriel waarin ze met snelle combinaties de Buffalo’s trachtten te overrompelen. Al in de prille aanvangsfase moest doelman Herpoel ingrijpen na een poging van Mbala Mbuta. Meteen het sein voor de thuisploeg om de Zwitsers van antwoord te dienen. Desondanks was het alweer MBala die op links samen met Leon Diego vaker een goede Martens aan de tand voelden. De eerste Gentse kans was voor Grégoire die, na  aangeven van Lombaerts, tijdig werd afgeblokt door bezoekende defensie. Dat lukte enkele minuten later ook Zewlakow niet want de Gentse spits knalde hoog over.
 
Zurich schakelde in deze eerste helft vaker over naar hoger voetballen en daar hadden de Buffalo’s het soms moeilijk mee. Azofeifa, sober en soms nuttig in een controlerende rol kon echter de stuwkracht van Vrancken niet doen vergeten. Gelukkig bleef bij Zurich het eindschot achterwege al bleek de laatste voorzet bij de Buffalo’s ook nog voor verbetering vatbaar.
 
De kans van de wedstijd en naar later zou blijken misschien ook wel de kwalificatie was voor spits Zewlakow die randje buitenspel alleen op doelman Coltorti mocht afstevenen. De Gentse nieuwkomer trapte echter onbeheerst op de uitlopende Zurich-doelman.
 
Na de hervatting trok Gent blijkbaar alle registers open hoewel de de Zwitserse verdediging ogenschijnlijk geen krimp gaf. Meer zelfs na enkele minuten boden ze beter weerwerk en dat zou uitmonden in de openingstreffer. Laybutt onzette onzorgvuldig, dit werd opgepikt door MBala Mbuta die zich als een slang voorbij een paar Gentse verdedigers werkte om via Smoye te scoren. Voor Gent blijkbaar geen mentale domper want amper twee minuten later was Foley bij de pinken om de perfecte voorzet van Gregoire voorbij Coltorti te jagen.
 
Vanaf dit moment werd het een dubbeltje op zijn kant mede door het feit dat beide ploegen resoluut naar de winninggoal mikten. In het slotkwartier toen bliksemschichten en regen de verhitte voetballers wat verfrissing bezorgden knalde Zewlakow rakelings over en patste een loeier van Dos Santos op de vuisten van Herpoel.

Net als vorig seizoen tegen Valencia werd Gent dus uitgeschakeld en kan trainer Georges Leeksen zich met zijn team focussen op de eerste competitiewedstrijd bij Club Brugge. Een zware opdracht waarbij de blauwwitte fans benieuwd naar uitkijken hoe hun ,,vernieuwde' ploeg dat zal aanpakken.
                
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties