Brussels drawt tegen Metz

Filip Van der Elst

FC Brussels heeft zijn oefencampagne afgesloten met een gelijkspel tegen het Franse FC Metz. Deze ploeg, waar Albert Cartier enkele jaren geleden nog trainer was, en waar Julien Gorius (die omwille van een blessure wel niet kon meespelen) zijn opleiding genoot, zakte afgelopen seizoen naar de Franse Ligue 2. Metz kwam halfweg de tweede helft op voorsprong, maar in de laatste seconden van de wedstrijd scoorde invaller Mokolu (een jeugdspeler) alsnog de terechte gelijkmaker. Brussels - Metz was een mager beestje, met weinig grote kansen. In de tweede helft maakten de weersomstandigheden goed voetbal dan ook nog eens onmogelijk.

Op het veld van derdeklasser UR Namur was de eerste kans voor Brussels, maar een Franse verdediger was nog net op tijd terug om een poging van Moussa Sanogo van de lijn te keren. Een veelbelovend begin, maar daarna viel het echter stil. Halfweg de eerste helft kwamen de Fransen dichtbij een openingsdoelpunt, maar in een rommelige fase wisten de Brusselse verdedigers het gevaar alsnog af te weren. De wedstrijd was relatief in evenwicht, al probeerde Metz (dat vorige week nog met 1-0 onderuit ging tegen Standard) de wedstrijd wel in handen te nemen, al had dat nauwelijks doelgevaar tot gevolg. Ook Jonathan Walasiak, die Metz boven Brussels verkoos (en daardoor af en toe door de Brusselse supporters op de korrel werd genomen). De 0-0 bij de rust was logisch, want erg veel was er niet gebeurd.

Na de rust kwam er weinig beterschap, en er kwam dan ook nog eens wind en regen opzetten, wat goed voetbal nog moeilijker maakte. Er was vooral spektakel bij een opstootje na een zware fout van Metz-spits Cuche . De openingsgoal kwam helemaal uit de lucht gevallen: invaller Cissé kwam, randje buitenspel (waarschijnlijk was er iemand van Brussels blijven hangen), alleen voor Michael Cordier, en hij miste niet (0-1). Brussels was aangeslagen, en kwam in de achtervolging niet verder dan wat mislukte vrije trappen. Vlak voor tijd lukte het dan toch: na een foutje bij Metz achterin, verscheen jeugdspeler Mokolu alleen voor doel. Hij omspeelde de keeper, en legde met wat moeite binnen. Een Franse verdediger tackelde de bal nog zelfs in eigen doel (1-1).

FC Brussels: Cordier; Zanzan, Bruno, Colpaert, Petö; Andersen (46' Massart), Culek, Dellevoet (46' Mokolu), Omonga, Sillah; Sanogo

FC Metz: Marichez; Bgria, Leoni, Diop, Delhomeau, Francois, Caroy, Walasiak, Obraniak, Cuche, Acuitre (bank: Bocande, Gorez, Diakite, Mahzbi, Anton, Gueye, Cisse, Bassong)

Doelpunten: 68' Cissé (0-1), 89' Mokolu (1-1)