Daerden en Salou veroveren Brugse harten

Thomas Dubois

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Gisteren vonden in het Jan Breydelstadion de Brugse Metten plaats, de traditionele generale repetitie voor Club Brugge met oog op het nieuwe seizoen. Die generale repetitie mag geslaagd genoemd worden. Club won met 2-0 van het Franse Paris Saint-Germain en kwam op een enkele fase na amper in de problemen.

Club begon met Salou en Daerden in de basis, Vandelannoite kreeg de voorkeur op De Cock voor de rechtsachterpositie. Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van een Franse voet. Frau komt alleen voor Stijnen maar die redt knap en verijdelt een vroege achterstand. Het eerste noemenswaardige gevaar komt er na een hoekschop, Clement kopt naast. Op het kwartier was het dan toch raak. Een knap opgezette actie van Daerden kwam na enkele tussenstations bij Salou en Ishiaku opnieuw bij Daerden terecht, die versloeg de bezoekende doelman en tekende zo z’n eerste doelpunt in het Jan Breydelstadion aan.

Even later stond het al 2-0, de tweede kans zorgde voor het tweede doelpunt, rechtsback Vandelannoite stuurde Salou goed weg en die werkte knap af, de transfers renderen meteen. Meteen stond ook de ruststand vast. Kort voor de rust werd Vandelannoite nog gewisseld door De Cock.

In de tweede helft controleerde Club Brugge voornamelijk. Diané kon Stijnen even testen maar die gaf geen krimp. Het gevaar kwam vooral van links bij Daerden, dat zorgde ervoor dat Ishiaku maar net over kopte. Even later schoot Englebert op de paal na een voorzet van Klukowski. De wedstrijd bloedde later dood door de vele wissels. Noemenswaardig is nog de korte invalbeurt van Diallo die na een drieste tackle meteen terug naar de bank mocht.

Club toont zich klaar voor de competitiestart volgende vrijdag thuis tegen AA Gent. Salou en Daerden doen nu al veel positiefs beloven terwijl Blondel als buffer op het middenveld heel goed werk verrichtte. Enkel de verdediging is nog niet volledig ingespeeld.