Het verhaal van de Belgen in Frankrijk

Philippe Crols
| 0 reacties
Het verhaal van de Belgen in Frankrijk
Foto: © SC

Voetbalkrant zal u dit seizoen zo goed mogelijk op de hoogte proberen te houden van de Belgische spelers die in andere landen actief zijn. In Frankrijk spelen er twee Belgen op het hoogste niveau. Het gaat om de jonge belofte Kevin Mirallas (Lille) en Luigi Pieroni (Auxerre). Ook zullen we de prestaties van Jonathan Walasiak zo goed en zo kwaad mogelijk proberen te volgen. De ex-Standard-speler staat op de loonlijst van de Franse titelkandidaat in de tweede klasse, FC Metz. 

Beginnen doen we wel met de Belgen die spelen in de Ligue 1. Luigi Pieroni nam het met zijn ploeg, Auxerre, thuis op tegen neo-eersteklasser Valenciennes. Onze landgenoot speelde negentig minuten lang mee, maar kon er niet voor zorgen dat Auxerre de drie punten thuishield. Het werd 1-1. Pieroni kreeg een goede kans, maar het was Mignot die zijn ploeg een punt bezorgde. 

Kevin Mirallas zag negentig minuten lang vanop de bank toe hoe zijn ploeg, Lille, wel een goede start nam. Het won in en tegen Rennes met 1-2 dankzij doelpunten van Keita en Bodmer

In de tweede klasse won FC Metz na zijn eerste ook zijn tweede partij. Thuis tegen Istres werd er overtuigend met 3-0 gewonnen. Jonathan Walasiak speelde net als vorige week niet mee.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties