SW Harelbeke uit de beker

Andres Dreelinck

Harelbeke diende pas nu in de derde ronde van de Beker van België aan te treden tegen bevorderingsclub URS du Centre, dat het in de vorige rondes haalde met 7-0 en 4-0 cijfers. Voor deze wedstrijd was bij Harelbeke de wedstrijdkern te verwachten die zal meedingen in de competitie. Khaled El Bourgi en Isaac Amoah waren nog niet speelgerechtigd.

De match was nog maar begonnen en al vlug werd duidelijk dat het geen makkelijke opdracht zou worden voor de Ratten van Harelbeke, ook al ontbraken bij Centre een viertal kernspelers. In de 19e minuut zette Centre de aanval in en kwam het voor met 1-0. Drie minuten later was Centre opnieuw in de aanval. De doelman nam de bal maar loste opnieuw en daar maakte een speler van Centre gretig gebruik van en plots stonden de Ratten 2-0 achter. Alles was nog mogelijk maar dan zouden de Ratten toch wat mogen aanvallen en net dat hadden we tot dan nog niet gezien. In de 34e minuut mochten we de 3-0 noteren. In het slotoffensief kon Harelbeke toch een eerste offensief in de match forceren.

In de tweede helft kwam Harelbeke aanvallender voor de dag maar na amper tien minuten liep de verdediging de aanvallers van Centre achterna en werd het 4-0. De Ratten reageerden en vier minuten later werd het 1-4, een prachtig doelpunt van Klaas Hellebaut. In de 69e minuut miste Gwenny Opbrouck de bal en kreeg zijn tweede gele kaart. De Ratten moesten met nog 20 minuten te gaan met tien verder. Ze probeerden wel maar het lukte niet en bovendien moesten de Ratten voorzichtig zijn want Centre maakte van iedere gelegenheid gebruik om de defensie te destabiliseren. Beide ploegen probeerden nog maar de benzine was op. Het bekeravontuur voor Harelbeke zit erop. Centre daarentegen mag zondag een derby spelen tegen Bergen. [AN]