AaB terug aan de leiding

viki meeuwis

In de Deense competitie waren ze aan de zesde speeldag toe. Landskampioen Kopenhagen trok naar Vejle waar ze het tegen de rode lantaarn moesten opnemen. Brøndby zocht het ook onderin en ontving thuis de voorlaatste ploeg, Viborg.

Vejle – FC Kopenhagen: 0-4
FC Kopenhagen liet zaterdag de thuisploeg met alle hoeken van het veld kennis maken. Het leek een oefenpartij voor de landskampioen. Tobias Linderoth kon de bezoekers na 22 minuten op voorsprong brengen met een lang afstandsschot dat vlot voorbij keeper Theis Rasmussen ging. Kort na de pauze zorgde zijn landgenoot Fredrik Berglund voor twee doelpunten wat de stand op een 3-0 voorsprong bracht. Linderoth kon in de 66e minuut de eindscore vastleggen na een vrije trap. Met deze zege behaalt FCK dertien punten uit vijf wedstrijden en hebben nog een wedstrijd te goed. Vejle daarentegen blijft de rode lantaarn.

Brøndby – Viborg: 3-0
Viborg heeft dit seizoen nog geen enkele zege kunnen behalen en ook zondag slaagde het er niet in om van Brøndby te winnen.
Het eerste doelpunt kwam er al na zestien minuten via Per Nielsen. Die wist op haast acrobatische wijze te scoren na een vrije trap vanop links van Ericsson.
Ondanks dit vroege doelpunt slaagde Brøndby er niet in om de bezoekers in de verdrukking te spelen in de eerste helft. Vijf minuten voor de pauze kon Steffen Højer bijna de gelijkmaker scoren maar zijn schot kwam op de paal terecht.
Naarmate de tweede helft vorderde werd ook Brøndby’s dominantie duidelijker en het dan ook verdiend dat Martin Ericsson in de 86e minuut de 2-0 op het bord zette.
De nieuwe aanwinst van de thuisploeg, Jean Peguero, kon een minuut voor het einde van de wedstrijd de eindstand op 3-0 vastleggen.
Met deze nieuwe zege gaat Brøndby titelrivaal FC Kopenhagen vooraf en komt op de tweede plaats terecht, Viborg blijft in de degradatiezone hangen met slechts een punt uit zes wedstrijden.

Silkeborg – AC Horsens: 0-2
De kansen op een doelpunt waarnemen en scoren, het is een van bondscoach Morten Olsens favoriete mantras. Ondanks speloverwicht en vele kansen voor de thuisploeg slaagden ze er niet in om de kansen in een doelpunt om te zetten. Het was Horsens dat in iedere helft een doelpunt via een counter kon binnenwerken, via Rawez Lawan en Gilberto Macena. ”Wij speelden het best maar kwamen tekort voor doel”, aldus een teleurgestelde Viborg trainer Viggo Jensen. Deze overwinning betekent de eerste zege voor Horsens dit seizoen en stijgt nu naar de achtste plaats, weg van de degradatiezone. Voor Silkeborg is het al de vijfde nederlaag in zes wedstrijden en belandt zo op de tiende plaats.

Esbjerg – FC Midtjylland: 4-2
Met een fantastische eindspurt slaagde Esbjerg erin om een 0-2 nederlaag om te buigen in een 4-2 zege ten koste van FC Midtjylland.
Het was Midtjylland dat de score opende, op het half uur, via een doelpunt van Jesper Mikkelsen via een directe vrije trap. Vijf minuten voor de pauze kon Simon Poulsen de voorsprong vergroten tot 2-0 toen hij na een solonummer doelman Jan Hoffmanns kon verschalken.

Na de rust liet de thuisploeg alle voorzichtigheid varen en in de 61e minuut kon Niki Zimling via een kopbal een doelpunt voor Esbjerg versieren. Met nog twaalf minuten te spelen was het de Zweed Djemba-Nyrén die zich liet opmerken. Eerst met een doelpunt vanop de rand van het strafschopgebied, drie minuten later nog een nadat hij vrijgespeeld werd en keeper Anders Rasmussen makkelijk voorbij ging.
Vijf minuten voor het einde van de match kon Frank Hansen de eindstand op 4-2 brengen. Met deze zege komt Esbjerg op de zesde plaats met tien punten, net eentje na FC Midtjylland dat op de vijfde plaats staat.

AaB – Randers FC: 2-1
AaB won zondag van Randers en grijpt daardoor terug de eerste plaats.
AaB heeft nu al vijftien punten uit zes wedstrijden. De Ghanese verdediger van Randers, Issah Ahmed had duidelijk een slechte dag. In de eerste helft veroorzaakte hij een strafschop na een overtreding op Rade Prica. Dat liet Rasmus Würtz niet liggen en maakte er 1-0 van. Tegen het einde van de wedstrijd kon Karsten Johansen voor de 1-1 zorgen. De problemen werden nog groter toen Issah Ahmed de bal knalhard richting eigen doel schoot en keeper Martin S. Jensen nipt bij de bal kon. Caca maakte er in de rebound alsnog 2-1 van.

OB – FC Nordsjælland: 2-1
In Odense kende OB een goede start toen Morten Fevang al na drie minuten de stand op 1-0 kon brengen. Drie minuten voor het einde viel de gelijkmaker via Morten Nordstrand. Ulrik Laursen kon in de slotminuut via een vrije trap de zege veilig stellen voor OB. OB behaalt hiermee hun eerste thuiszege dit seizoen.