Barcelona heeft eerste prijs te pakken

Thomas Dubois
| 0 reacties
Barcelona heeft eerste prijs te pakken
Foto: © SC

FC Barcelona won gisterenavond de Spaanse Supercup. Na twee wedstrijden was het de sterkere van stadsgenoot Espanyol Barcelona. Nadat het eerder de heenwedstrijd met 0-1 had gewonnen, won het nu ook de return met overtuigende 3-0 cijfers. De ploeg van Rijkaard zat al vlug op rozen want al na drie minuten stond het op voorsprong. Xavi Hernandez scoorde.
 
Deco zorgde tien minuten later al voor de bevrijdende 2-0. Diezelfde Portugees maakte er ook nog eens 3-0 van op aangeven van Belleti. Na de heenwedstrijd was er nogal wat opschudding van de kant van Espanyol, Barcelona zou tegen de regels van de Fifa gehandeld hebben door Xavi en Puyol op te stellen die eigenlijk door interlandverplichtingen niet mochten opgesteld worden. Ze haakten geblesseerd af voor de nationale ploeg en het reglement zegt dat die spelers dan tot vijf dagen na de interland geen officiële wedstrijd mogen spelen.
 
Gudjohnsen en Thuram maakten beiden hun debuut. Nu vrijdag wordt in Monaco de Europese Supercup gespeeld. Daarin neemt Barcelona het in een Spaans duel op tegen FC Sevilla.
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties