Boulahrouz naar Chelsea

Bjorn Quide
| 0 reacties
Boulahrouz naar Chelsea
Foto: © SC

    
De transfer van Khalid Boulahrouz naar Chelsea is definitief afgerond. De 24-jarige Nederlander bereikte een persoonlijk akkoord met 'The Blues'.

De verdediger van Hamburg zakte dit weekend af naar Stamford Bridge waar hij de medische testen doorstond. Daarna was hij al aandachtig toeschouwer van de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Manchester City. De ploeg van onze landgenoot Vincent Kompany ontvangt voor de transfer van Boulahrouz een slordige 13 miljoen euro.

Khalid Boulahrouz begon zijn profcarrière bij RKC Waalwijk onder trainer Martin Jol. In 2 seizoenen RKC stond hij 64 keer aan de aftrap en mocht 4 keer invallen. Bij Hamburg bloeide hij helemaal open. Zijn prestaties werden in september 2004 beloond door Nederlands bondscoach Marco Van Basten. Die nam hem op in zijn selectie en liet hem op internationaal niveau debuteren tegen Liechtenstein.

Op het WK in Duitsland begon de Nederlander als bankzitter, maar in de laatste groepswedstrijd tegen Argentinië mocht Boulahrouz in de basis starten. Zijn WK eindigde in de tweede ronde waar hij werd uitgesloten in de legendarische wedstrijd tegen Portugal. In die wedstrijd werden naast Boulahrouz nog drie spelers uitgesloten en werd liefst 16 keer geel getrokken.    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties