Overzicht zondagwedstrijden in Spanje

Naast Real-Villarreal (0-0) en Racing-Atlético (0-1) waren er in de Spaanse competitie nog vier wedstrijden in de vooravond van zondag. Deportivo won in eigen huis van Zaragoza en Recreativo en Mallorca kwamen opnieuw niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Zowel Osasuna als Espanyol verloren in eigen stadion van respectievelijk Getafe en Gimnástic.

Deportivo-Zaragoza            3-2

De bezoekers kwamen snel op voorsprong via Diego Milito. Nog voor rust had het nieuwe Deportivo die achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong. Juan Rodríguez en Sergio zorgden voor de doelpunten. Een kwartier voor tijd maakte Arezmendi de geruststellende 3-1, want vijf minuten eerder had Juanfran een rode kaart gekregen. Tien minuten voor tijd zorgde Ewerthon toch nog even voor paniek in de gelederen van Deportivo. Hij rondde een snelle counter prachtig af. Het bleef 3-2 voor de thuisploeg.

Recreativo-Mallorca            1-1

Beide ploegen hadden blijkbaar last van de warmte, want in de eerste helft viel er bitter weinig te beleven in het Nuevo Colombino-stadion. Vijf minuten voor affluiten schoot Arango de bezoekers op voorsprong. In extra tijd slaagde de promovendus er alsnog in om een gelijkspel uit de brand te slepen. In de 92ste minuut zorgde Cazorla met de 1-1 voor gerechtigheid.

Osasuna-Getafe  0-2

De thuisploeg was duidelijk nog niet goed van de uitschakeling in de Champions League door Hamburg. Osasuna speelde niet slecht, maar Getafe was duidelijk wat slimmer. De Madrileense bezoekers speculeerden in de tweede helft op de counter en dat loonde. Celestini schoot met een prachtig afstandschot zijn ploeg op voorsprong. Getafe plooide terug en kon rekenen op een sterk keepende Abbondanzieri. Nacho maakte er in een zeldzame tegenprik 0-2 van. Getafe blijkt net als vorig seizoen een erg gevaarlijke tegenstander te zijn.

Espanyol-Gimnástic            0-1

Espanyol slaagde er vandaag niet in zijn slechte spel van de voorbereiding in de Catalaanse derby te verbeteren. Promovendus Gimnástic had weinig problemen met de Spaanse bekerwinnaar. Vijf minuten na rust maakte Campano de enige treffer van de wedstrijd. Espanyol lijkt alweer een enorm moeilijk seizoen tegemoet te gaan. Nástic daarentegen liet zien dat de club thuishoort in de Primera División.