KV Kortrijk moet punten pakken in Deinze

Giovanny Saelens
| 0 reacties
KV Kortrijk moet punten pakken in Deinze
Foto: © SC

Op de tweede speeldag in tweede klasse moet KV Kortrijk naar KMSK Deinze. In deze dichte verplaatsing moeten de West-Vlamingen voluit gaan voor de driepunter, nadat het slechts één punt behaalde thuis tegen Union. Nu zowel Mehdi Makhloufi als Ivica Jarakovic terug zijn uit schorsing, zou een overwinning geen probleem mogen vormen.

KMSK Deinze verloor op de eerste speeldag met 3-0 van KV Mechelen. Ook voor de vijfde ronde van de Beker van België moest het tegen Malinois. Opnieuw verloor Deinze, deze keer met 2-1. Lecaillier scoorde het enige doelpunt voor Deinze. Vorig seizoen werd Deinze laatstes, maar mede door de omkopingszaak kon Deinze toch in tweede klasse blijven. Nu is het aan hen om te bevestigen, maar dat wordt niet makkelijk. Bij KMSK Deinze speelt Grégory Houzé, die overkwam in het tussenseizoen van KV Kortrijk. Ook Bob Cousin, die vorig seizoen in de heenronde voor KVK uitkwam, is momenteel actief bij KMSK.

Ook Kortrijk liet punten liggen op de eerste speeldag. Het geraakte niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Union. Gezelle scoorde voor KV Kortrijk op een mooie manier, en kreeg daardoor een basisplaats tegen WS Lauwe. Kortrijk won de bekermatch van WS Lauwe met 0-2. Bas Vervaeke en Mehdi Makhloufi scoorden de Kortrijkse doelpunten. Makhloufi keerde pas terug uit schorsing, en voor de partij tegen Deinze zal ook Jarakovic na schorsing terug van de partij zijn. Ook in het doel kampt KVK met een luxeprobleem. Mollez en Vandoorne zijn elkaar waard. Vandoorne speelde tegen Union, en Mollez stond onder de lat tegen WS Lauwe. 

Vorig seizoen won KVK in eigen huis met 1-0 van Deinze. De terugmatch, die in de sneeuw werd afgewerkt, werd door de Oost-Vlaamse tweedeklasser gewonnen met 2-1. Voor Deinze werden beide doelpunten toen gemaakt door Mladenovic, die dit seizoen bij AA Gent speelt. Voor KVK scoorde Cousin in de heenmatch en Aelbrecht in de terugmatch. Ook deze twee spelers spelen niet meer bij KV Kortrijk. Cousin speelt momenteel bij KMSK Deinze.

KV Kortrijk, één van de titelkandidaten, zou moeten winnen in Deinze. Om de ambitie voor dit seizoen waar te maken, zijn deze drie punten broodnodig. Puntenverlies is geen ramp voor Kortrijk, maar is een slechte stap richting titel. 
Deinze gaat opnieuw een moeilijk seizoen tegemoet in tweede klasse, maar het seizoen is nog erg jong. Na de twee nederlagen tegen KV Mechelen is het vertrouwen daar wat weg, terwijl KV Kortrijk wel vertrouwen heeft nu het zich plaatste voor de 1/16e finales van de Beker van België.

Woensdag 30 augustus om 20u: KMSK Deinze - KV Kortrijk

        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties