Temse en Aalst openen competitie

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Temse en Aalst openen competitie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In het eerste weekend van september starten de competities in de lagere afdelingen. Vierde klasse B is hier geen uitzondering op. SV Temse en Eendracht Aalst mogen zaterdagavond de competitie op gang trappen. De andere wedstrijden, met Boom-Bornem als topaffiche, worden zondag afgewerkt.

Dat Eendracht Aalst in vierde B uitkomt, zal wellicht de andere ploegen uit de reeks plezieren. Zo heeft Temse nu een schitterende affiche om het seizoen mee te beginnen. Temse hoopt natuurlijk om meteen voor een verrassing te kunnen zorgen. Aalst is één van de ploegen die resoluut voor de titel willen gaan en dan is het uiteraard aangewezen om de competitie met een zege in te zetten.

Rupel Boom en SV Bornem zijn twee ploegen die deel uitmaken van "de grote vier" uit de reeks. Samen met Aalst en Berchem hebben zij hun ambities nooit onder stoelen of banken gestoken. Zowel Boom als Bornem wil zo snel mogelijk de terugkeer naar derde klasse bewerkstelligen. Beide clubs staan dus tegenover mekaar in de eerste topper van het seizoen. Er zullen er ongetwijfeld nog vele volgen.

Verbroedering Meldert haalde vorig seizoen na een teleurstellend begin nog de eindronde. De Meldertse fusieclub heeft ook de ambitie om op termijn de promotie naar derde af te dwingen. Dit jaar spelen er heel wat grote ploegen in de reeks en dat maakt dat de ambities bij Meldert wellicht wat minder hoog zullen zijn voor het komende seizoen. Toch kijkt men in Meldert de toekomst hoopvol tegemoet. Men wil vooral een slechte start vermijden en dat zou dus winst tegen Opwijk moeten betekenen. Opwijk was dè verrassing van vorig seizoen en stond heel dicht bij derde klasse. Die prestatie evenaren wordt moeilijk, maar Opwijk kan zich ook dit seizoen weer ontpoppen tot een te duchten tegenstander.

Berchem miste vorig jaar op een haar na de eindronde en heeft dit seizoen slechts één doel voor ogen: de titel pakken. In het aanvallend compartiment moest Berchem redelijk lang wachten op zijn aanwinsten. Toch lopen er bij de traditierijke club met onder andere Dirk Huysmans weer bekendere spelers rond. De eerste partij tegen Dilbeek zou geen probleem mogen vormen. Dilbeek realiseerde ook nu weer enkele indrukwekkende transfers. Zo werd bijvoorbeeld Steven Ribus aangetrokken en op het laatste moment werd ook Berthé vastgelegd. Toch wordt Dilbeek dit seizoen vooral in het midden verwacht.

Zoals Boom-Bornem meteen een interessant duel is in de strijd om de titel, zou Opstal-Grimbergen dat kunnen zijn in de strijd onderin. Opstal moest namelijk heel wat spelers laten gaan, onder andere Van Mieghem en Goundafi verlieten de club. Grimbergen presteerde vorig seizoen zeer sterk op eigen veld, maar ook daar vertrokken enkele goede spelers. Toch kan Grimbergen mits blessures en schorsingen uitblijven nog een stevige ploeg op poten zetten, enkel het aanvallend compartiment vormt een blijvend vraagteken.
 
Ukkel gaat wellicht een heel ander seizoen tegemoet dan vorig jaar. De spelers van Ukkel waren technisch goed onderlegd. Velen trokken echter naar derdeklasser WS Woluwe. Vooral het vertrek van Allou zou wel eens zwaar kunnen doorwegen. De eerste opdracht is ook meteen niet van de poes. Woluwe-Zaventem komt immers op bezoek. Woluwe-Zaventem toonde in de voorbereiding al dat het over een hele goede ploeg beschikt. Als enige ploeg uit deze reeks zit Woluwe-Zaventem ook nog in de Beker van België. Zaventem zou ook in deze competitie wel eens heel hoog kunnen eindigen.

Olympia Wijgmaal is één van de nieuwkomers die uit eerste provinciale komen. Wijgmaal wist zijn promotie af te dwingen via de eindronde. Chris Bruyninckx moet er voor de doelpunten zorgen. De promovendus zal vooral thuis de punten moeten pakken. Tegenstander Kampenhout heeft een goede voorbereiding achter de rug en mikt dit seizoen op de subtop.

SK Lebeke-Aalst werd aan het begin van vorig seizoen getipt als één van de mogelijke degradatiekandidaten. Maar het seizoen werd heel sterk geëindigd met zelfs deelname aan de eindronde als gevolg. Ook dit seizoen draait het bij Lebeke-Aalst wellicht om het collectief. Op de eerst speeldag neemt Lebeke-Aalst het op tegen Schoten, één van de ploegen die in de subtop willen eindigen. Schoten versterkte zich met twee spelers van Berchem en kan voor velen wel eens een gevaarlijke tegenstander worden.        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties