Grieken, Noren en Bosniërs winnen uit

Kristof Blomme

In groep C hebben Griekenland en Noorwegen een goeie zaak gedaan. Europees kampioen Griekenland ging met het kleinste verschil winnen bij Moldavië. Noorwegen won dan weer overtuigend bij Hongarije, 1-4 werd het daar. Ook Bosnië won in deze groep op verplaatsing. Malta werd verslagen met 2-5.

Griekenland moest winnen bij Moldavië om niet meteen op achtervolgen aangewezen te zijn. Voor de pauze kregen de Zuid-Europeanen een ideale gelegenheid om de score te openen toen Dellas in het strafschopgebied foutief gestuit werd door Lascencov. Basinas miste echter vanaf elf meter. Aan de rust werden zowel Charisteas als Zagorakis van het veld gehaald. Tot veel beter spel leidde dat niet. Het was voor de Grieken wachten tot een kwartier voor tijd vooraleer Lyberopoulos de score kon openen. Daar bleef het bij, waardoor de Grieken toch de drie punten meenamen naar huis.

Noorwegen nam gemakkelijk de maat van Hongarije. Na een kwartier zette Solskjaer de openingstreffer op het bord. Vijftien minuten later verdubbelde Strömstad de score. Nog voor rust leidden de Scandinaviërs met 0-3 na een goal van Pedersen. Ook na de pauze begonnen de Noren goed. Solskjaer zette met z'n tweede van de avond meteen de vierde bezoekende treffer op het bord. Pas in de laatste minuut kon Gera nog enigszins de eer redden voor Hongarije.

Bosnië won ruim bij voetbaldwerg Malta. Binnen de eerste vijf minuten hadden de bezoekers al twee keer de weg naar de netten gevonden. Hrgovic en Barbarez zorgden daarvoor. Twee minuten later bracht Pace weer spanning in de wedstrijd, maar even later zorgde Hrgovic voor de derde bezoekende treffer. Na amper tien minuten spelen was er zo al vier keer gescoord. Vlak na de pauze besliste Muslimovic de match helemaal. Hij scoorde twee keer in de eerste vijf minuten en bracht zo de score op 1-5. In de slotfase zorgde Mifsud voor de 2-5 eindstand.