Inter laat zich bijna verrassen

Inter leek de klus bij Fiorentina gemakkelijk te klaren maar liet zich toch bijna nog de kaas van het brood eten. De Nerazzurri hielden net genoeg over om met de 3 punten terug naar Milaan te gaan.

Al na 11 minuten kwamen de bezoekers op voorsprong: na knap samenspel van de Nerazzurri plaatste Cambiasso (foto, met Crespo) het orgelpunt, 0-1. De thuisploeg zocht naar de gelijkmaker maar op de counter breidden de Milanezen hun voorsprong uit. Een heerlijke voorzet van Figo bereikte de vrijstaande Cambiasso, die zijn 2e van de avond voorbij Frey schoot.

Op het uur leek de wedstrijd gespeeld. Cambiasso, dit keer in de rol van aangever, vond Ibrahimovic. De Zweed tekende voor de 0-3. Niemand gaf nog een cent om de kansen van de Viola maar nauwelijks 7 minuten na de 0-3 begon Toni aan het betere werk. De topschutter van vorig seizoen kopte een voorzet van Mutu voorbij Toldo. 11 minuten voor tijd bracht Toni de spanning terug. Dit keer kopte hij een voorzet van Reginaldo onhoudbaar binnen: 2-3. In de resterende minuten kon Inter de aanvalsdrang van de Florentijnen aan banden leggen en ging zo met een belangrijke driepunter lopen.