De vijf momenten van speeldag 5

Thomas Dubois
| 0 reacties
De vijf momenten van speeldag 5
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook op speeldag vijf gebeurde er heel wat frappants. Anderlecht en Club Brugge verloren punten, terwijl Genk verder doorstoomt aan de top. Wij van Voetbalkrant.com pikten er opnieuw vijf momenten uit.
 
1. Het was schrijnend te zien hoe bepaalde spelers uit eerste klasse soms amper een bal kunnen controleren of een bal vijf meter verder kunnen passen. Het gebeurde zaterdagavond met de spelers van Club Brugge. Daerden die de bal verkeerd controleerde, Maertens met een slechte pass, een holderdebolder in het voordeel van Bergen. Het zat Club allemaal tegen. Mocht men ons gezegd hebben dat er een provinciaal elftal de plaats ingenomen had we zouden het perfect kunnen geloven. Het grootste voorbeeld van het geklungel kwam van Clement die z’n eigen in de tweede helft fraai in de wind zette en de Bergen-speler moest laten gaan.
 
2. De scheidsrechter van de wedstrijd Club Brugge – Bergen zou alvast hoger kunnen mikken dan provinciaal niveau. Nadat een Bergen-speler een fout tegen gefloten kreeg belandde de bal al rollend in de voeten van de lopende Jean-Baptist Bultynck die de bal handig meepikte en zich fraai langs de spelers dribbelde om vervolgens de bal te stoppen en de grote jongens te laten spelen.
 
3. Sergio Conceiçao is terug uit schorsing en volledig fit en dat hebben ze bij SK Lierse geweten. Hij zette zich in de eerste tien minuten twee keer goed door en bezorgde Standard zo een droomstart. Twee keer leverde hij een geniale voorzet af en twee keer kon een speler er z’n hoofd tegen zetten. Eerst Geraerts dan Sa Pinto. Er zit opnieuw leven in Standard en dat allemaal dankzij Conceiçao die de furie opnieuw in de vurige stede brengt. Gecontesteerd door velen, maar o zo belangrijk voor dit Standard.
 
4. Even een gezondheidswandelingetje maken moest Stijn De Smet gedacht hebben zaterdagavond zo naar het einde van de wedstrijd toe. Hij recupereerde zelf de bal op een enorme afstand van doel. Overbrugde een grote afstand, zette ondertussen De Brul in de wind, zette zich voor de verandering nog wat door, drong naar binnen, infiltreerde en kwam uiteindelijk in stelling en scoorde simpel. Zulte Waregem koud gepakt in de slotfase.
 
5. Niet in de slotfase, maar wel koud gepakt werden de spelers van Westerlo en Sint-Truiden. Ongeveer tien minuten voor tijd sprongen daar ineens de sproeiers aan. Een vroegtijdige douche op een zonnige nazomeravond. Voor Sint-Truiden was het de tweede keer die avond dat het koud gepakt werd want in minuut 70 had Ogunsoto Westerlo al op voorsprong gebracht met een minimale deviatie. 
 
 
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties