De Witte hekelt gedrag Vandereycken

Kristof Blomme
| 0 reacties
De Witte hekelt gedrag Vandereycken
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Tijdens de rust van de wedstrijd Genk - Gent op zondag is het tot een aanvaring gekomen tussen Ivan de Witte, voorzitter van AA Gent en bondscoach Vandereycken. Die tweede zou de voorzitter komen vertellen zijn dat Lombaerts niet mocht spelen en dat Gent de partij dus zou verliezen. 

Volgens Ivan de Witte gedroeg René Vandereycken zich zondag tijdens de rust van de match Genk - Gent bijzonder arrogant. De bondscoach kwam vertellen dat Lombaerts niet mocht spelen. Een speler die niet kan aantreden in een interland mag volgens de Uefa-reglementen immers in de eerste vijf dagen na die interland niet spelen. "Jullie kennen blijkbaar het reglement niet en daarom gaan jullie verliezen", voegde hij er fijntjes aan toe.

De Witte, die van zichzelf zegt geen grote reglementenkenner te zijn, begon door de uitspraken van Vandereycken zelf ook te twijfelen. Lombaerts werd echter door de Bond zelf naar huis gestuurd wegens een blessure en weigerde dus geen oproeping. Bovendien is het een Fifa-reglement en niet van de Uefa. De Witte is nog steeds verbolgen over deze gebeurtenis. "Dit is een kaakslag voor alle clubs die spelers afstaan voor de nationale ploeg. Hoe kun je nu in een positieve sfeer samenwerken als de bondscoach zelf clubleiders zo aanpakt? Zo wekt hij een aversie bij de clubs rond de nationale ploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties