Meyssen: 'Rustig aan een ploeg voor eerste bouwen'

Bart Hermans
| 0 reacties
Meyssen: 'Rustig aan een ploeg voor eerste bouwen'
Foto: © SC

Harold Meyssen is nog maar vanaf 21 augustus in dienst bij KV Oostende en bouwt nu zijn conditie op bij de kustploeg. De Bruggeling met Limburgse roots is ondertussen een vesterking gebleken en hoopt zaterdagavond Antwerp een hak te zetten.
 
Harold Meyssen bekent dat in zijn keuze voor KV Oostende het familiale aspect stevig meespeelde. “Nu kan ik met mijn gezin, dat zich hier thuis voelt, in Brugge blijven wonen. We kochten een huis aan de rand van de stad”, zegt de voormalige Cercle-speler, wiens zoontje Yentl, een spits, van Cercle naar Club Brugge verhuisde. “Op zijn leeftijd moet hij plezier beleven. Dat is het belangrijkste.”
 
Naast het familiale speelde uiteraard ook het sportieve plaatje een belangrijke rol. “KV Oostende is een ambitieuze ploeg met talentvolle jongeren. KVO bouwt rustig op om naar eerste terug te keren. Dat hoeft niet in één jaar te gebeuren. De club en de groep moeten er klaar voor zijn. Zonder basis is het moeilijk een blijver in eerste klasse te zijn. Een realistisch KVO wil straks voor een langere periode in eerste blijven. Daartoe hoop ik mijn steentje bij te dragen.”
 
Meyssen is de ouderdomsdeken van KV Oostende, maar dat is voor hem geen nieuw fenomeen. “Bij mijn komst naar Cercle speelden we ook met een onervaren team. Behalve Vital Borkelmans en Nordin Jbari kende niemand eerste klasse. Ook daarvoor koos ik toen ik van Standard kwam: rustig aan een ploeg bouwen. Dat is nu ook het geval. Hopelijk zijn we in de tweede periode meer op mekaar ingespeeld, zodat we naar een beter niveau kunnen groeien. Volgend seizoen kunnen we dan een stap hoger zetten. Het zou mooi zijn om dit seizoen al de eindronde te bereiken, maar waarschijnlijk zijn we er volgend jaar meer klaar voor. “
 
Meyssen wilde en kreeg een tweejarig contract bij de kustploeg.”Na een conditionele achterstand duurt het een tijdje voor ik mijn beste niveau haal. Ik wou echter de kans krijgen samen iets uit te bouwen en dat kan hier.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties