Rechtzetting bericht Racing Mechelen - Cappellen

Bart Hermans
| 0 reacties
Rechtzetting bericht Racing Mechelen - Cappellen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteren verscheen er een bericht op voetbalkrant over het feit dat de supporters van Cappellen hun clubkleuren niet droegen. Volgens de media gebeurde dit op vraag van het bestuur van Racing Mechelen. Voetbalkrant vroeg de betrokken ploegen om een reactie en kreeg de volgende reacties.

Racing Mechelen
:
Eerder deze week verscheen in de pers een artikel welk meldde dat het bestuur van KRC Mechelen gevraagd zou hebben aan de supporters van Cappellen, bezoekende ploeg in het Oscar Vankesbeeckstadion afgelopen weekend, om hun clubkleuren niet te dragen
 
Het clubbestuur ontkent ten stelligste dat Racing Mechelen ooit zulke vragen zou uiten t.o.v. eender welke bezoekende ploeg.
Het bestuur van KRC Mechelen, en met hen alle supporters, zijn de eerste om de waarde van clubkleuren te erkennen en het besef te hebben wat dit betekent voor een supporter.
Iemand het dragen van zijn clubkleuren ontzeggen, betekent hetzelfde als deze persoon het ontnemen van een stuk van zijn identiteit.
 
Het zou trouwens van weinig gastvrijheid en respect getuigen moest onze club zulke wens overmaken aan eender welke club.
 
Daarom weze het duidelijk dat élke supporter, ongeacht de kleuren van zijn club, steeds welkom is op KRC Mechelen, in zijn clubkleuren.
 
De Raad van Bestuur van KRC Mechelen betreurt ten zeerste dat zulke berichten zonder verificatie en zonder enige kans op weerwoord de wereld worden ingestuurd.
Het feit dat dit op zulke wijze wordt gepubliceerd zegt meer over diegene die het publiceert dan over de inhoud van het artikel.
 
Het bestuur hoopt dan ook dat deze vraag om rechtzetting in bewuste media dezelfde aandacht mag krijgen als het gewraakte artikel.
 
Cappellen:
Ook Cappellen FC laat weten dat het het betreurt dat een dergelijk foutief bericht in de media is terecht gekomen. Wij bevestigen dan ook graag dat Racing Mechelen nooit aan het bestuur van Cappellen FC gevraagd heeft om de supporters het dragen van de geel-rode kleuren af te raden. Er waren dan ook de nodige supporters aanwezig in het stadion met de geel-rode kleuren van onze club.
 
Cappellen FC bevestigt overigens de goede banden en de goede samenwerking met het bestuur van Racing Mechelen, en de club in het algemeen. In de vele duels die Cappellen en Racing Mechelen speelden, zijn er overigens nooit problemen geweest met supporters van de Mechelse vereniging.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties