Vercauteren: 'Ook vrienden op slechte momenten'

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Vercauteren: 'Ook vrienden op slechte momenten'
Foto: © SC

Francky Vercauteren heeft zich wellicht al beter gevoeld. De trainer wordt immers geviseerd door zijn eigen supporters, die hem de mislukte wissel in de wedstrijd Anderlecht - Lille kwalijk namen.

Vercauteren bracht in die wedstrijd in de tweede helft Roland Juhasz erin voor Lucas Biglia. Een verdediger voor een middenvelder dus, en dat zien ze op Anderlecht niet graag. Het kritische publiek nam Vercauteren die bange wissel erg kwalijk, zeker toen het uiteindelijk nog 1-1 werd. Tijdens en na de wedstrijd werd dan ook luidop de naam van de gewisselde Biglia gescandeerd. 

Het is niet de eerste keer dat Vercauteren door eigen publiek op de korrel genomen wordt. Ook in de wedstrijden tegen Club Brugge en Moeskroen wilde de trainer na de 1-0 zekerheid inbouwen, wat de tegenpartij opnieuw in de wedstrijd bracht. Uiteindelijk kostte dat ook tegen Moeskroen de zege.

Zelfs uren na de wedstrijd werd Anderlecht nog bestookt met kwade brieven en e-mails. Trainer Vercauteren besloot daarom te reageren. "Samen werken we voor een doel", aldus Vercauteren in De Standaard. "Het collectief belang primeert daarbij altijd op het individu. Als er onderweg ontgoochelden zijn, heeft iedereen daar deel aan. Fans die willen helpen bij dat ontwikkelingsproces, beschouwen we als onze vrienden. Een echte vriend is er niet alleen op goeie momenten. Vooral op slechte momenten heb je hem nodig. Begrijp me niet verkeerd: ikzelf moet boven de kritiek kunnen staan. Maar de jongens op het veld kunnen alle hulp gebruiken. Wat moet bijvoorbeeld zo'n invaller voelen? Waarom riepen ze bijvoorbeeld niet Juhasz, Juhasz in plaats van Biglia, Biglia? Al moeten onze fans ook deze opmerking niet negatief interpreteren. Ik doe alleen een vriendelijk verzoek om samen te werken. Ondertussen begrijp ik ook wel dat het publiek altijd de elf besten wil, maar ik kies liever voor de beste elf."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties