KVK Beringen - Turkse FC

Kevin Vaes

KVK BERINGEN - TURKSE FC 0-1

"Stevige derby zonder doelkansen"

In het sportpark de Motbemden stond er opnieuw een interessante affiche op het programma. De Beringse derby tussen Beringen en Turkse beloofde weer een fel bevochten strijd te worden. Bij Turkse stonden verscheidene spelers met een FC of KVK verleden aan de aftrap, waaronder Akyil en Cinar. Ook bij KVK speelde enkele ex-Turkse spelers mee. Maar de wedstrijd bleef zwaar onder de verwachtingen. Turkse maakte niet echt aanstalten om voor meer dan een punt te spelen en ook KVK voetbalde weinig of geen kansen bijeen. Inzet en felle duels waren er wel te zien maar kansen amper. Nochtans kwam Turkse op voorsprong toen Huysmans de bal verloor (nadat eerder ook al Theunis in de fout was gegaan). Erkalkan profiteerde optimaal om Kaerts uit te schakelen: 0-1! Voor de rest kregen we in die eerste helft niet veel meer te zien, op een vrijeschop van Achten en een foutje achterin van Theunis na. Even voor rust had Nobels nochtans de kans op de gelijkmaker maar zijn kopbal ging nipt langs. Met een meer offensieve opstelling ( na de inbreng van Joan Theunis en Rutten) ging de thuisploeg in de tweede helft dan volop op zoek naar de gelijkmaker. Turkse FC beperkte zich tot masaal verdedigen en liet KVK komen. De thuisploeg drukte wel voortdurend maar tot echt grote kansen kwam het nauwelijks. Enkel Nobels en tweemaal Theunis waren er nog dichtbij.

Turkse FC doet na deze povere wedstrijd een uitstekende zaak en staat onverwacht aan de leiding met een negen op negen! KVK zal zich dringend moeten herpakken. KVK speelt volgend weekend uit bij promovendus Kattenbos.