Samp houdt stand bij Inter

Op de 2e speeldag van de Serie A heeft Inter al zijn eerste punten verloren. In het eigen Meazza raakten de Nerazzurri pas diep in de tweede helft naast de bezoekers uit Genua.

In de eerste helft was de thuisploeg doorlopend de betere, maar Ibrahimovic en Crespo vonden doelman Castellazzi op hun weg. Kort na rusten werd Flachi (foto) in de 16 foutief afgestopt door Cordoba: strafschop! Flachi velde zelf het vonnis en schoot onhoudbaar voorbij Cesar: 0-1. De Blucerchiati dachten vanaf toen enkel nog aan verdedigen en de druk van Inter werd onhoudbaar. Bij een hoekschop in de 79e minuut ging doelman Castellazzi de mist in en Bonanni devieerde de bal in paniek in eigen doel: 1-1. Daarna werd een doelpunt van Adriano nog terecht afgekeurd voor duwen.

Eerder op de avond won Reggina van Cagliari met 2-1. Alle doelpunten vielen na rust. Lucarelli bracht de thuisploeg op voorsprong maar Suazo bracht de bezoekers via een strafschop op gelijke hoogte. In de 93e minuut viel de winning goal van Bianchi.