Analyse Wat nu, Inter?

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Wat nu, Inter?
Foto: © SC

Dit seizoen kon het niet mislopen voor Inter: de Nerazzurri kochten een hele rist topspelers, zagen Juve als concurrent wegvallen en Milan bij de start al 8 punten achterop. De Scudetto lag voor het grijpen. Op speeldag 2, en na een wanprestatie in de Champions League, zit de ploeg van voorzitter Moratti alweer vol twijfels.

Trainer Mancini (foto) gaf weer eens de scheidsrechter de schuld van het puntenverlies tegen Sampdoria en reageerde erg gepikeerd op vragen van journalisten. Topspits Adriano, alweer op de bank, wou niet geïnterviewd worden maar liet toch een ironisch "Dit puntenverlies was mijn schuld, zeker?" horen. Kortom, een crisis bij de Nerazzurri is niet veraf.

Inter heeft de pech dat Cambiasso, dé man in vorm, geblesseerd is. Het middenveld moest worden herschikt en de al 34-jarige Figo kan geen hele wedstrijd op en af lopen. Ibrahimovic is nog steeds geen afwerker: Inter verzamelde tegen Sampdoria genoeg kansen om de overwinning veilig te stellen, maar er ging altijd wel iets verkeerd. Toldo verloor zijn plaats in doel aan Julio Cesar, en de ex-doelman van de nationale ploeg is geen man om dat zomaar te accepteren. Mancini heeft momenteel een niet te benijden opdracht en woensdag moeten de Nerazzurri op bezoek bij het uitstekend draaiende AS Roma.

De Giallorossi haalden het vrij makkelijk van Siena volgens het traditionele Spalletti-concept: een stevige organisatie en gepast uitbreken. Roma staat mee aan de leiding en ziet Totti weer naar zijn topvorm groeien.

Palermo is eveneens uitstekend gestart in de Serie A. De Rosaneri wonnen in Rome tegen Lazio en staan nog steeds met het maximum. De ploeg bestaat vooral uit Italianen, aangevuld met echte toppers als Bresciano en Amauri. Het ziet er voorlopig naar uit dat het een succesvol recept kan worden.

AC Milan staat intussen op -2. De Rossoneri wonnen vlot van Parma, ondanks het kwistig roteren van Ancelotti, die dit weekend o.a. Kakà, Inzaghi, Nesta en Maldini op de bank hield. Kakà viel nog in en scoorde op strafschop. Wellicht duurt het niet lang voor Milan helemaal meespeelt voor de Scudetto. Gilardino werd gisteren zwaar bloedend afgevoerd, maar met Oliveira staat een al volledig ingespeelde vervanger klaar.

Van alle ploegen die door het Calciopoli-schandaal bestraft werden, konden enkel Milan en Reggina hun minpunten al voor een deel wegwerken. Fiorentina en Lazio staan nog steeds op -19 en -11. Willen beide (sub)toppers geen degradatiezorgen kennen tot het einde van de competitie, moeten dringend punten gepakt worden.

De nieuwkomers doen het voorlopig niet onaardig. Catania en Atalanta hielden elkaar dit weekend in evenwicht en staan beiden met een knappe 4 op 6. Torino behaalde slechts 1 punt tot nu toe, maar het spel laat het beste verhopen voor de toekomst.

Bij de topscorers prijkt voorin de naam van Rolando Bianchi (foto) van Reggina, met al 4 treffers na 2 speeldagen. Bianchi is een 23-jarig jeugdproduct van Atalanta en kwam vorig jaar al piepen, toen hij bij Reggina 9 wedstrijden speelde en 1 doelpunt maakte. Kan hij zijn uitstekende start bevestigen?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties