Belgie strijdt opnieuw voor rechtstreeks CL-ticket

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Belgie strijdt opnieuw voor rechtstreeks CL-ticket
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eind dit jaar mag onze landskampioen niet rechtstreeks naar de Champions League, maar mogelijk is dat over twee seizoenen opnieuw het geval. België staat immers niet ver van een plek die recht geeft op zo'n rechtstreeks ticket.

België staat momenteel op de elfde plaats in de Uefa Landenranking. Die plek geeft recht op twee tickets voor de voorrondes van de Champions League. De achterstand op de tiende, Oekraïne, is echter miniem. En die plek geeft mogelijk wél recht op een rechtstreeks ticket.

De tiende in de stand is niet verzekerd van een rechtstreeks ticket, maar de kans is in ieder geval groot. De tiende krijgt immers een rechtstreeks ticket als de winnaar van de Champions League van het vorige seizoen zich al via de competitie rechtstreeks geplaatst heeft voor de Champions League. Meestal is dat het geval.

De achterstand van België op Oekraïne, de tiende, is miniem. België heeft 26.675 coëfficientpunten, Oekraïne staat met 26.725 slechts enkele tienden hoger. Ook Schotland (25.250) en Bulgarije (24.082) zijn momenteel nog in de race.

België moet dus net iets beter doen dan Oekraïne, Bulgarije en Schotland, wil het tiende worden tegen het einde van het seizoen. Een goede reeks van Club Brugge in de Uefa-beker en een Europese overwintering van Anderlecht kunnen daarbij helpen. [TH]

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties