KV Mechelen - Germinal Beerschot live op Sporza

Bart Hermans
| 0 reacties
KV Mechelen - Germinal Beerschot live op Sporza
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het bekertreffen tussen Malinwa en Germinal Beerschot zal op woensdag 25 oktober plaatsvinden.
 
Gisteren kreeg KV Mechelen het fiat van de Mechelse politie om de bekerwedstrijd van de 1/16de finales tussen KV Mechelen en Germinal Beerschot op woensdagavond 25 oktober om 20u45 te laten plaatsvinden. Vandaag verklaarde ook de sportieve staf van de Maneblussers zich akkoord met de verplaatsing van de partij.

De match werd uit de lijst met 16 bekerwedstrijden door de sportredactie van de VRT uitgekozen om live uitgezonden te worden. De VRT heeft met de Belgische Voetbalbond een akkoord over de uitzendrechten van de bekercompetitie en mag elke ronde een wedstrijd live op antenne brengen.
 
Deze maal werd dat dus KV Mechelen - Germinal Beerschot. "Omdat de KBVB een contract heeft met de VRT en KV Mechelen en Germinal Beerschot lid zijn van de Belgische voetbalbond is het logisch dat we deze wedstrijd naar woensdag moesten verschuiven", zo zegt clubcoördinator Jan Van Asbroeck. Onrechtstreeks kan Malinwa net zoals de andere clubs die vanaf de 1/16de finales bekeren, genieten van de overeenkomst tussen de Belgische voetbalbond en de openbare omroep. "Elke club die vanaf nu wordt uitgeschakeld, krijgt wat we kunnen noemen een uittredingsvergoeding van de KBVB. De winnaar die een ronde verder gaat, krijgt een som - die evenredig met de finales stijgt - en dat op het moment wanneer hij uit de Beker van België vliegt", zo licht Van Asbroeck toe.
 
Voor alle duidelijkheid: KV Mechelen - Germinal Beerschot staat nu definitief gepland op woensdag 25 oktober om 20u45 Achter de Kazerne en komt rechtstreeks op het scherm in Sporza op Canvas. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties