Scherpschutters in Europa

Thomas Dubois
| 0 reacties
Scherpschutters in Europa
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voetbalkrant.com zet voor de vierde keer de scherpschutters van Europa voor u op een rijtje. Het was voor sommige aanvallers een bewogen week, andere zaten droog en nog enkele andere spitsen vonden al een tijdje niet meer de weg naar het doel. Hier alvast een nieuw overzicht.

België

In onze eigen competitie vonden verschillende spitsen de weg naar het doel opnieuw niet. Zo stonden Ogunsoto (Westerlo) en Sterchele (Germinal Beerschot) tegenover elkaar, maar beide spitsen kregen de bal niet tegen de touwen. Ook de twee topschutters Tchité en Custovic bleven droog staan vorig weekend. Wie wel bij de gelukkigen was, was Racing Genk-spits Bosnjak. Hij scoorde in de wedstrijd tegen Roeselare twee doelpunten. Er vielen niet al te veel doelpunten in de Jupiler League, zodat er geen echte uitschieters waren. Wel konden de spitsen van Club Brugge opnieuw scoren. Zowel Salou als Balaban zorgden voor de winst van hun ploeg. Ook ploeggenoot van Tchité, de Argentijn Frutos, scoorde zijn treffer. Volgende week nemen de spitsen van Club Brugge het op tegen Sterchele en co.   
Duitsland

In de Duitse Bundesliga was vooral Aachen-spits Schlaudraff goed bij schot. Hij scoorde in de wedstrijd tegen Mönchengladbach drie doelpunten. Ook Hilbert (Stuttgart) scoorde twee doelpunten, hoewel er één in z'n eigen goal was. De vorige topschutter Sanogo kreeg vorige week enkele spelers naast zich. Zo hebben ook Gimenez (Hertha BSC) en Kahe (Münchengladbach) drie doelpunten achter hun naam staan.

Engeland

In de Engelse competitie stonden enkele toppers op het programma, maar dat leverde niet echt veel spektakel op. In de wedstrijd tussen Chelsea en Liverpool vond enkel Drogba, voor de tweede week op rij, de weg naar het doel. In de andere topper tussen Manchester en Arsenal stond er geen enkele spits aan het kanon. Het was enkel Adebayor die de netten deed trillen. Momenteel staan er in de Premier League twee spelers aan de leiding. West Ham-spits Zamora stond al op vijf en daar kwam afgelopen weekend Everton-spits Johnson bij.  

Frankrijk

In de Franse competitie was er afgelopen speeldag geen enkele speler die de bal twee keer tegen de netten kreeg. Ook topschutter Odemwingie bleef op vijf doelpunten staan. Wel scoorde ex-Anderlecht-speler Aruna zijn doelpunt voor Lens. Ook David Rozehnal (ex-Club Brugge) scoorde zijn doelpuntje voor PSG. Enkel Pauleta volgt op één doelpunt van Odemwingie en Aruna.

Nederland

In de Nederlandse competitie is er nog steeds geen echte topschutter opgestaan. Enkel Wesley Sneijder en Alves (Heerenveen) staan op vier doelpunten. Achter het tweetal staan verschillende spelers met drie en twee doelpunten. Nog steeds geen Klaas-Jan Huntelaar bovenaan het lijstje, zijn club verloor met 2-0. Ook Charisteas (Feyenoord) en Kluivert (PSV) scoorden afgelopen weekend niet. Moussa Dembele (ex-Germinal Beerschot) scoorde afgelopen weekend het tweede doelpunt voor AZ.  

Spanje

In de Spaanse competitie staan er twee spelers van Sevilla in de top vijf van de topschutters. Kanouté scoorde vier doelpunten en Kepa schoot al drie keer raak. Ook Eto’o en Van Nistelrooy staan nog mooi bovenaan, maar enkel de spits van Barcelona kon afgelopen weekend scoren. Na drie speeldagen blijven dus dezelfde spelers bovenaan het lijstje staan. 

Italië

Na de tweede speeldag in de Italiaanse Serie A staat enkel Bianchi (Reginna) bovenaan het lijstje van de topschutters. De Italiaan scoorde vier doelpunten in twee wedstrijden en begon daarmee uitstekend aan het seizoen. Rigano (Messina) en Frick (Siena) scoorden elk één doelpunt en staan zo op drie. De topschutter van vorig seizoen, Luca Toni, begon uitstekend aan de competitie met twee doelpunten, maar had in de tweede wedstrijd geen reden tot feesten. Fiorentina verloor met 1-0 en de spits speelde geen al te beste partij. 

Auteur: Pieters D. [AN]
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties