Voetbalbond heeft nieuwe baas

Voetbalbond heeft nieuwe baas
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Italiaans Olympisch Comité (CONI) heeft donderdag unaniem een nieuwe Commissaris aangesteld voor de Italiaanse Voetbalbond (FIGC) zijnde Luca Pancalli. Men moest op zoek naar een nieuw iemand, want Guido Rossi diende eerder deze week zijn ontslag in omdat hij voorzitter wordt van Telecom Italia. Het mandaat van Pancalli eindigt op 28 februari 2007.
 
Pancalli is een 42-jarige advocaat die sinds zijn 17de in een rolstoel zit na een ongeval met een paard. Na zijn ongeval legde Pancalli zich toe op zwemmen en behaalde hij 16 medailles op de Paralympics en 10 medailles op Wereldkampioenschappen. Pancalli is momenteel tevens voorzitter van het Italiaans Paralympisch Comité en vice-voorzitter van het CONI. Het is momenteel niet geweten of hij zijn twee functies behoudt.
 
Pancalli: “Ik ben een man van de sport en ik geloof in regels. Het werk dat Rossi heeft gedaan zal niet weggegooid worden. Het proces dat het Italiaanse voetbal moet vernieuwen zal ook geen vertraging oplopen. Voetbal is niet enkel business, maar ook een sport. Ik zal alles doen om de oude waarden terug te brengen.” Pancalli krijgt als Vice-Commissaris Gigi Riva mee, die momenteel teammanager is van de Italiaanse nationale ploeg.
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties