Behouden Schalke en Bayern de leiding?

Philippe Crols
| 0 reacties
Behouden Schalke en Bayern de leiding?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de Bundesliga krijgen we aan de kop van de klassering week na week een of meerdere nieuwe en of andere namen. Voor aanvang van speeldag zes staan Schalke en Bayern met tien punten uit vijf wedstrijden op een gedeelde eerste plaats. Echte toppers staan er niet geprogrammeerd dit weekend, al zijn Leverkusen – Schalke en Hertha – Stuttgart natuurlijk wel aantrekkelijke affiches.
 
Dortmund opent net zoals vorige week de speeldag. Toen ging het in Mönchengladbach onderuit. Nu heeft het met een thuiswedstrijd tegen Hannover op papier een makkelijkere wedstrijd. Op papier, want Hannover is de laatste weken beter bezig. Onder leiding van topschutter Brdaric kwalificeerde het zich voor de volgende ronde van de Duitse beker en boekte het een vier op zes in de competitie waardoor het niet meer op de laatste plaats staat. Dortmund kijkt dus maar beter uit.
 
Met Werder Bremen gaat het al een hele poos niet goed. In de competitie werd er al een tijdje niet meer gewonnen, het vloog uit de DFB Pokal en woensdag nog werd een zege tegen Barça in de laatste minuut uit handen gegeven. Echt veel vertrouwen heeft het dus niet en dat is nochtans geen overbodige luxe als Mönchengladbach de tegenstander is. De ploeg waar Thijs de afgelopen week heel wat positieve kritiek kreeg is een vrij eenzijdige ploeg. In eigen huis won het alles, maar buitenshuis pakte het nog geen punt. Het staat wel op een gedeelde tweede plaats en heeft twee punten meer dan Werder.
 
Nürnberg is sinds vorige week leider af. Het kwam in en tegen Cottbus niet verder dan een gelijkspel en moet zich tegen Mainz herpakken. Mainz zorgde er op zijn beurt dan weer voor dat ook Hertha BSC niet meer aan de leiding stond. De hoofdstedelingen werden in Mainz op 1-1 gehouden ook al zat de thuisploeg in een mindere periode. Nürnberg is hoedanook wel favoriet voor deze partij.
 
Bielefeld ontvangt op speeldag zes het verrassend goede Cottbus. De promovendus heeft na vijf speeldagen slechts twee punten minder dan het leidend duo en dus doet men het daar zeer goed. Bielefeld is dan weer een zeer wisselvallige ploeg. Twee weken geleden klopte het in eigen huis nog Bayern München, maar een week later verloor het in Bochum dat zo zijn eerste overwinning boekte.
 
Frankfurt is met zeven punten en kwalificatie voor de groepsfase van de Uefa Cup niet slecht begonnen. Hamburg is dat met vier punten wel. Niet alleen in de competitie en DFB Pokal, maar ook in de Champions League vergaat het Kompany en co ongelooflijk slecht. Daar boekte het een nul op zes. De toekomst van trainer Doll bij Hamburg lijkt dan ook meer dan eens zeer onzeker. Bij verlies van Hamburg moet hij voor zijn baan vrezen.
 
De rode lantaarn, Wolfsburg, ontvangt co-leider Bayern München. Op papier dus een haalbare opdracht voor de kampioen, maar dat werd twee weken geleden ook gezegd. Toen verloor Bayern in Bielefeld. Wolfsburg is een van de teams die dit seizoen nog niet wist te winnen. Door de komst van Bayern is de kans vrij groot dat Peter van der Heyden met zijn team ook na zes speeldagen nog de rode lantaarn zal mogen bijhouden.
 
Met Aachen en Bochum staan twee neo-eersteklassers tegenover mekaar. Aachen zit aan een zes op negen en verloor vorige week maar nipt tegen Bayern. Bochum is de laatste weken ook aan de beterhand. Het boekte een vier op zes en wist vorige week voor het eerst te winnen. Bielefeld was slachtoffer van dienst en dus is er toch het nodige vertrouwen bij de bezoekers. 
Op zondag staan er nog twee aantrekkelijke partijen op het programma. Leider Schalke moet op bezoek bij het sukkelende Leverkusen. Die laatste ploeg heeft nog maar vijf punten en heeft zijn start bijgevolg helemaal gemist. Schalke overtuigde tot dusver nog niet, maar staat wel aan de leiding. Bij de vorige uitwedstrijd gingen de Köningsblauen ten onder. Toen was Hertha te sterk. Het is voor Leverkusen dan weer al van speeldag een geleden dat het nog eens kon winnen. Toen won het thuis van Aachen. In de Uefa Cup kenden beide teams wisselend succes: Leverkusen won moeizaam, maar kwalificeerde zich in tegenstelling tot Schalke wel.
 
Hertha geeft ten slotte ook nog Stuttgart partij en dan kunnen de hoofdstedelingen maar beter goed uitkijken. Stuttgart won immers al zijn uitwedstrijden. Helaas voor de rood-witten werd er thuis nog maar een één op negen geboekt. Hertha moest na een gelijkspel in Mainz de leiding vorige week uit handen geven en hoopt dus op een driepunter. Afgelopen week blameerde het zich ook nog in de Uefa Cup door eruit te vliegen tegen Odense.
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties