Geen indoortornooi voor KV Mechelen

Geen indoortornooi voor KV Mechelen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Malinwa ontving een uitnodiging voor de Flanders Soccer Cup, het jaarlijkse indoortornooi in de Gentse Topsporthal, maar gaat daar niet op in. Gezien de lange winterstop verkiest trainer Peter Maes enkele oefenwedstrijden boven het indoortornooi.

"Voor de supporters is het natuurlijk jammer. We weten dat het tornooi vorig jaar één van de hoogtepunten van het seizoen was. Toch is het noodzakelijk dat we nu de sportieve belangen voorrang geven. De Flanders Soccer Cup past jammer genoeg niet in dat plaatje", bevestigt technisch directeur Fi Vanhoof de beslissing.

Eén van die oefenwedstrijden is reeds vastgelegd. Het gaat om een duel tegen eersteklasser Lierse. De partij wordt Achter de Kazerne gespeeld op zaterdag 6 januari 2007 – aftrap om 20u.

"Dat is een aantrekkelijke affiche," weet voorzitter Johan Timmermans. "Het bestuur staat achter de beslissing van de technische staf om niet deel te nemen aan de Flanders Soccer Cup. Tijdens de winterstop moet de sportieve continuïteit gehandhaafd worden. Dat kan het best door oefenwedstrijden in openlucht te spelen. Een streekderby met Lierse is trouwens een duel om naar uit te kijken." [AN]
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties