Interview KVM: 'Beter voor de 0-0 gegaan'

Bart Hermans
| 0 reacties
KVM: 'Beter voor de 0-0 gegaan'
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Voetbalkrant sprak na KV Mechelen – Antwerp met Bert Dhont.
 
Bert, wat gebeurde er bij het doelpunt van Di Gregerio?
 
"Ik krijg die bal nog tegen mijn benen. Hij probeert de bal in de bots nog te hebben en raakt hem zelfs niet goed, maar de bal gaat via mij in doel. Dat is voetbal, ik heb ervaring genoeg om daar niet te zwaar aan te tillen. Ik doe nog de moeite om er mij voor te gooien, spijtig dat die bal tegen mij komt. Niets aan te doen."
 
Op het moment van het doelpunt leek de wedstrijd op een 0-0 af te stevenen?
 
"Ja, dat is waar. De eerste helft waren we baas, ik vond dit één van de beste eerste helften die ik in Mechelen al gespeeld heb, maar dan moet je aan de rust ook voor staan. Dan weet je dat we datzelfde niveau in de tweede helft niet kunnen volhouden en zij zullen aan de rust wel een uitbrander gekregen hebben van hun trainer. Dat zag je dan ook, ze hebben de ploeg wat bijgeschaafd. Ik kreeg er dan nog een man bij in mijn zone. Die trainer zal ook wel gezien hebben dat er daar veel ruimte lag. Antwerp komt dan ook beter in de match, iets dat logisch is want wij hebben dan al heel veel energie verbruikt. Misschien moet je een kwartier voor het einde wel zeggen dat 0-0 genoeg is. We sluiten de registers en we gaan niet meer op zoek naar die goal. Met het voetbal dat we gebracht hebben is iedereen dat super content met de 0-0. Dat is misschien iets dat we naar de toekomst toe moeten leren. Je ziet dat het moeilijk wordt, die keeper haalt er alles uit en ze verdedigen redelijk stug. Dan moeten we misschien blij zijn dat we 0-0 spelen tegen Antwerp. Ze hebben toch ook een goede ploeg die bovenaan in het klassement staat. Maar ja, met zo'n sfeer, iedereen roept ons naar voor en je gelooft er nog in. Maar misschien moeten we dan inderdaad zeggen dat het genoeg is en geen balverlies meer toestaan."
 
De goal komt toch niet door balverlies?
 
"Jawel, we leden op eigen helft een beetje dom balverlies. Maar ja, dat is voetbal want die center mag in principe niet komen, die mag niet vrijstaan voor te schieten… Maar chapeau toch voor hun keeper. De trainer had voor de wedstrijd nog gezegd dat hij Ã©Ã©n van de beste in tweede klasse is en ik denk dat hij dat wel bewezen heeft. In de eerste helft heeft hij een paar schitterende reddingen gedaan die bij een 'normale' keeper binnen zitten. In de tweede helft die kopbal van Charaï waar hij zich nog als een zot voorsmijt. Hij pakt eigenlijk drie punten voor dit Antwerp. Al bij al mogen we toch niet te teleurgesteld zijn. Wat de supporters vandaag van dit KV te zien kregen, kan alleen maar tevredenheid met zich meebrengen. De enige les die we hier uit moeten leren, is dat als je voelt dat er niet meer inzit dan de 0-0; dan moeten we ook voor die score gaan en niet meer alles op alles proberen te zetten. Maar ja, dat weet je pas achteraf. Maar ik denk toch dat we op het einde te offensief hebben gevoetbald."

"Soit, ik ben echt tevreden met de evolutie van het voetbal. Als je dit ziet ten opzichte van vorig jaar: dat is onvoorstelbaar. We zijn nog maar drie maanden ver en als de ploeg in staat is van dit te blijven brengen, dan gaan we nog heel wat matchen winnen, daar ben ik zeker van."
 
Wat verwacht van de volgende wedstrijden tegen Dessel en Tienen?
 
"Tja, twee uitwedstrijden die sowieso niet gemakkelijk zullen zijn. Voor de mensen van die clubs zijn dat de matchen van het jaar en ik denk dat we twee keer tegen muren gaan spelen. Ik denk wel de we genoeg kwaliteit hebben om het daar te kunnen beslissen. Maar ja, Dessel wint nu ook met 2-3, dat betekent ook dat ze niet zomaar over zich heen zullen laten lopen. Gewoon hard blijven werken en we zien dan wel."
 
Het zal dan wel zonder Bjorn Vleminckx zijn, want die liep tegen zijn derde gele kaart.
 
"Ja, wat er juist in die fase met Evans gebeurde, weet ik niet, maar Bjorn zal er volgende week inderdaad niet bij zijn."

Foto: www.kvmechelen.be. [AN]

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties