Analyse Titelkandidaten kunnen niet winnen

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Titelkandidaten kunnen niet winnen
Foto: © SC

Voor aanvang van het seizoen werden ze met drie aangekondigd, de kandidaten voor promotie naar tweede klasse. Dit weekend konden Geel, Sint-Niklaas en Cappellen hun wedstrijd alvast niet winnen. Doornik gaat alleen aan de leiding. Onderin deed Meerhout een gouden zaak en is Willebroek-Meerhof nog altijd puntenloos. 

Vorig weekend leed Geel voor het eerst puntenverlies en dat moest dan rechtgezet worden tegen Standaard Wetteren. Dat mislukte echter. Wetteren snoepte Geel twee punten af. Standaard Wetteren behaalt een knappe 7 op 9 op verplaatsing en is nog steeds ongeslagen. Geel kan zich natuurlijk niet veel tweeluiken van 1 op 6 permitteren. Geel staat voorlopig op de tiende plek. Wetteren staat nog net in de top vijf. 

SW Harelbeke en Verbroedering Meldert stonden voor een heel belangrijk duel in het teken van het behoud. Harelbeke ging voortvarend van start en voetbalde al snel een voorsprong bij elkaar. Meerhout bleef echter knokken en werkte elke achterstand weg om uiteindelijk deze spektakelmatch te winnen. Meerhout boekte een eerste overwinning en staat meteen negende. Harelbeke moet na deze pijnlijke nederlaag vrede nemen met de veertiende stek. Bij SW Harelbeke zal er komende week heel wat oplapwerk nodig zijn.  

SV Oudenaarde lijkt ongenaakbaar te zijn, zeker in eigen huis waar het telkens wist te winnen. Dit keer werd Willebroek-Meerhof zonder punten naar huis gestuurd. Sampil scoorde twee keer en voorts benutten beide ploegen nog een penalty. Oudenaarde staat na vijf wedstrijden erg knap tweede. Willebroek-Meerhof lijkt zijn ambities toch enigszins te moeten bijstellen, ook al is het seizoen nog erg pril.

FCN Sint-Niklaas zit nog steeds niet op het goede spoor. Weer moest Sint-Niklaas tevreden zijn met een gelijkspel. RC Mechelen behaalde zijn eerste punt op verplaatsing. Veel schiet Mechelen daar ook niet mee op. Wellicht krijgen de Mechelaars in de volgende wedstrijden wel nog de gelegenheid om op te schuiven in het klassement. Meer dan een stek in de middenmoot zit er voor Sint-Niklaas voorlopig niet in. 

Péruwelz smeerde KV Turnhout een nederlaag aan. Péruwelz blijft zo probleemloos meedraaien in de bovenste helft. Turnhout ziet zijn opmars dus even onderbroken. Het was de eerste nederlaag van Turnhout onder coach René Desaeyere. Voor Péruwelz is het zaak om in de volgende weken te blijven bevestigen. 

SK Londerzeel ontving SK Maldegem. Tegen de haalbare ploegen faalt Londerzeel voorlopig alvast niet. Ook van Maldegem werd gewonnen. Van Impe toonde zich een uitstekend sluitstuk en Hilaerts scoorde het winnende doelpunt. Londerzeel staat ook na vijf speeldagen zesde. Maldegem geraakt maar niet weg achteraan. Maldegem bekleedt met één puntje de voorlaatste plaats. 

FC Doornik was de gastheer voor Cappellen. Doornik verloor nog niet en blijft het uitstekend doen. De wedstrijd tegen Cappellen leek te gaan eindigen op 0-0, tot Di Tullio zijn ploeg in de slotminuut nog de drie punten bezorgde. Door het falen van de concurrenten komt Doornik nu alleen aan de leiding. Cappellen heeft nog een lange weg voor de boeg. 

Torhout vormt thuis steeds een sterk blok en blijft ook goed meedoen voorin. Torhout diende afgelopen weekend Diegem zijn eerste nederlaag toe. Een doelpunt van spits Yde volstond daarvoor. Torhout komt nu op gelijke hoogte van Diegem in de stand. Beide ploegen hebben tien punten en staan op een gedeelde derde plaats.              
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties